Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Güreşin katilleri!..

Oli mpi yatlardan güreşi kaldırıyorlarmış.. Geç bile kaldılar.. Küresel anlamda zerre izleyicisi olmayan bu spor dalı, hatır için yapılıyordu, son zamanlarda.
Olimpiyat artık tamamen bir ekonomik olay.. Olimpiyat yapmak büyük masraflar gerektiriyor. Harcananların geri dönmesi gerek.
Peki nasıl geri dönecek?. Bilet paralarıyla değil tabii..
Geri dönüşün iki kaynağı var.. Sponsorlar ve televizyon. Aslında sadece televizyon.. Televizyon olmasa sponsorlar o büyük paraları verirler mi?.
Güreş kaç olimpiyattır, yayınına talip olunan, pazarlanan, satılan bir spor değil. Öyle değil ki, her olimpik gecenin sonunda hazırlanan "Günün Özeti" yapımlarında dahi yer almıyor..
Doğrudur, insanoğlu ilk önce kovaladı, sonra yakaladığını yere yıktı. Yani atletizm ve güreş, yer yüzünün ilk doğal sporları..
Ama biz bu sporu piç ettik. Resmen piç!.
Dünya üzerinde güreş kadar kural değiştiren bir spor dalı daha yoktur. İnsanlar güreşi bilerek seyretme zevkini kaybettiler.
Sonunda ortada seyirlik bir şey de kalmadı zaten..
Bir torbada kırmızı, mavi toplar var. Kurada kim çıkarsa o olimpiyat şampiyonuna döndü, güreş sonunda..
Güreşi, güreşi yönetenler öldürdü, yani..
Kimse oturup ağlamasın!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA