Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Güreş ve medyamız!..

Güreş Olimpiyatlardan "Şimdilik" kaldırıldı. Türk medyası haberi verdi ve unuttu.. Ahmet Ayık "Aldığım madalyaları iade ederim" dediğiyle kaldı.
Geçen hafta 90a'da dediğim gibi, en büyük tepki Amerika'dan geldi..
Harika yazılar okuyorum..
John İrwing (New Tork Times/ İnternational Tribune) bizim gazetede yarım sayfa doldurur, harika bir yorum kaleme almış..
İsa'dan 393 yıl öncesinden, ilk Olimpiyatlar'dan başlayarak.. O oyunlarda ana sporlardan biri güreş.. Modern Olimpiyatlarda da var. İlgi azalıyor, tamam, ama daha azalan spor dalları devam ediyor.
Londra Oyunlarında Modern Pentatlon'a 26 ülke katılmış. Güreşte madalya alan ülke sayısı bile ondan fazla, 29.. Televizyonlarda güreşi 23 milyon kişi izlemiş, Pentatlonun ortalaması 12.5 milyon..
Dünyada Modern Pentatlonu 53 ülke yapıyor. Güreşi 180.. Ve güreşte Olimpiyata gelebilmek için çok ağır seçmeleri kazanmanız gerek..
Amerika niye kıyameti koparıyor peki.
Şu rakama bakar mısınız?.
Amerika'da 280 bin (İki yüz seksen bin) liseli öğrenci güreşiyor. 8 bini kız.. Güreş Olimpiyat dışı kalırsa, bu gençlerin amacı kalmayacak.
2012 Londra Olimpiyatları için Amerikan takımı seçim turnuvasında 14 bin kişilik kapalı arena her gün doluydu. Bizde bedava olduğu halde, şubat başında Vehbi Emre ve Yaşar Doğu enternasyonal turnuvalarında seyirci "Sıfır"dı.. Sıfır.. Medya da tek kelime yazmadı zaten..
Ahmet Ayık dost, madalyalarını önce Türk Spor ve Milli Eğitim Bakanları'na iade etmeliydi!.
..Ve de Türk Spor Medyasına tabii..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA