Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Güzel İstanbul!..

İstanbul'da sanat adına harika şeyler oluyor.. Yani birisi kalkıp bana Boğaziçi Albert Long Hall'de, hem de Gülsin Onay resitalini yarıda bırakıp Sofa Otel'e koşacağımı söylese gülerdim..
Albert Long Hall en sevdiğim konser alanı.. Gülsin, dünya çapında piyanist. Öyle severim ki.. Ama Beethoven'in Ay Işığı sonatı içime aktıktan ve Chopin'in emsalsiz Polonaise Brillante'ı ile coştuktan sonra, ikinci yarıya kalamadım. Çünkü kentin öbür ucunda, Nişantaşı'nda da harika şeyler oluyordu.
Serhan aramıştı. Yıllardır, binbir emek ve fedakarlıklarla Andante'yi, bir klasik müzik dergisini, dergi satmaz ülkemizde inatla yayınlayan ve yerleştiren Serhan Bali..
"Hıncal Ağbi, Sofa Otel'de bir Hallarts açıldı. Ayda iki kez de biz klasik müzik geceleri yapacağız. İlki bu akşam, mutlak gelmelisin" dedi.
İkisinde de olmam lazım. Ayni anda iki yerde birden olamazsın. Fiziğe aykırı.. Ama bölebilirsin geceyi..
"Evin ve Gülsin beni affetsin" dedim içimden.. Serhan'a "Bir daha Evin'in gecesine konser koyma" dedim dışımdan.. Boğaziçi'nden fırlayıp nostaljiye koştum..
Sofa Otel, benim içinde yıllarca çalıştığım bina.. Sabah gazetesiydi, önce..
Benim odanın olduğu kattaki istihbarat salonu, olmuş Hallarts.. Güzel Sanatlar Salonu yani.. Duvarda tablolar asılı, galeri gibi.. Ahmet Güneştekin, İsmail Acar, Ertuğrul Ateş..
Ortada sandalyeler yerleştirilmiş, bir köşedeki sahneye doğru..
Tam Avusturya Macaristan İmparatorluğu, kraliyet müzik salonu havası..
Cihat Aşkın'la, Mehru Ensari geldiler.. O dinleye dinleye ezberlediğim Minyatürler'in ikincisini yapmışlar 15 sene sonra.. Gene Anadolu mozaiğinden seçmeler.. Musorgski, Bir Sergiden Tablolar yaparsa, biz de Minyatürler yaparız, doğal olarak.. Bir Yalçın Tura "Hasretinden yandı gönlüm", bir Karacaoğlan/Sadettin Kaynak "İncecikten bir kar yağar" seslendirdiler, öldüm. Hele Karacaoğlan'da ana melodinin piyano ile keman arasında gidiş gelişleri..
Sonra, Çellistanbul geldi sahneye.. Çağ Erçağ, Melih Kara, Ozan tunca, Murat berk.. Bir klasik müzikten en güzel örnekler.. Bir bizden.. Bir Veysel çaldılar.. Uzun ince bir yoldayım.. Bir Mazhar Fuat Özkan.. Güllerin içinden.. Yahu ben özel mi seçtim bunları acaba?.
..Ve kapanışı Tuluğ Tırpan Üçlüsü yaptı. Piyanoya basta Volkan Hürsever ve perküsyonda Ediz Hafızoğlu eşlik ederek. Üçlünün konuğu, neyi günümüzde en güzel üfleyenlerden Burcu Karadağ.. Tuluğ'un Mevlanasından başlayıp, Bach'la bitirerek.. Neyle Bach!. Harikaydı Burcu..
Harikaydı gece..
İstanbul'a böyle bir salon kazandıranlara teşekkür..
Hallarts'da 9 Martta Mundo Latino, Latin Dansları, 19 Mart'ta Neşet Ruacan Kuartet var. Her pazar 11.00'de açık büfe kahvaltının ardından da caz konserleri.. Bu hafta Nilüfer Verdi Kuartet..
Ne güzel değil mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA