Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ömür, bu filmi nasıl kaçırdın?

Yok canım, sinema yazarı Ömür Gedik'e değil, başlıktaki sorum.. Hani insanları feda edercesine hayvan sever Ömür var ya, ona..
Aşk Seansları filminin bir final sahnesi var, göz yaşartan.. Ömür bir sahne.. O sahnede bir kedi var.. Bir tek kedi.. Hareketsiz. Öyle duruyor. Sessiz.. Kıpırdamadan..
Yani sevgi ve bağlılık böyle mi anlatılır?. Nasıl kaçırdın Ömür?.
Aslında Ömür, bir kadın ve bir sinema yazarı olarak da bu filmi kaçırmamalı, biz okurların gözüne sokmalıydı..
Aşk Seansları'ndan söz ediyorum.. Hani Oscar En İyi Kadın Oyuncu adaylarındandı ya, Helen Hunt.. Ona bu adaylığı getiren rol, bu filmde çünkü..
Aslında bir kadın filmi Aşk Seansları, muhteşem kadın oyuncusu ile..
Ben filmi Serdar Turgut'un HaberTurk'teki enfes yazısı ile öğrendim ve İstanbul'da oynadığı bir iki sinemadan birine ulaştım. Onda da, gece seansı yok, iyi mi?. Gittik ki, salonda dört kişiyiz.. Filmden kimsenin haberi olmamış ki.. Kimse haber vermemiş ki.. Oscar adaylarından biri bu filmdeyken üstelik.. Argo'ya kitaplar yazmış nerdeyse, bu filmin farkında olmayanlar. Aşk Seansları'nın asıl önemlisi, bir de engelliler yanı var..
Gerçek hayattan alınmış öykünün kahramanı, 6 yaşından beri felçli.. Günde en az 20 saat makineye bağlı kalmak zorunda nefes almak için..
Boyundan aşağısı tutmuyor. Cinsel organı hariç.. O heyecanlanıyor ve o zaman da kıpırdıyor..
38 yaşındaki adam cinselliği hiç yaşamamış, yaşayan organına rağmen.. Sıkı bir Katolik.. Kendi kendini tatmini bile aklına getirmemiş bu yüzden. Zaten getirse ne yapabilir ki?.
Fazla ömrünün kalmadığını biliyor. Bakir ölmek de istemiyor. Seksi yaşaması lazım.. Tek başına mümkün değil. Biri yardım etmeli. Günaha girmeden nasıl olacak bu?..
Kiliseye gidiyor.. Rahiple konuşuyor uzun uzun.. "Evlilik dışı bir ilişki yaşarsam Tanrı beni affeder mi" diye soruyor..
Bir yatalak felçliye bakıyor rahip, bir de kilisedeki İsa tasvirine..
"Yürü" diyor.. "Tamamdır, yürü.. Öyle içime doğuyor ki, Tanrı bu yaptığına izin verecektir.."
..Ve işte burada devreye, sorunlu eşlere yardımcı olan bir "Uzman" giriyor. Helen Hunt.. Adama seksi öğretecek ve yaşatacak..
Bizim kadın oyuncular gitsinler de görsünler, Oscarlık oyuncu nasıl olunur?. Helen Hunt, gördüğüm en cesur kadın oyunculardan biri.. Hem de ne sahneleri, nasıl harika oynamış..
Aşk Seansları, 18'den küçüklere yasak.. Muhafazakarlara da ben yasaklayayım.. Onlara sert gelir çünkü..
Onun ötesindekiler mutlak izlemeli.. Ama ne yazık, kimsenin haberi olmadan bitiyor gösterim.. İstanbul'un bir köşesinde hala kalmışsa.. Ya da yarın DVD'si falan çıkarsa..

***

Pardon kedi mi?.
O filmde.. Anlatamam!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA