Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Güzel bir gece..

Güzelliklerle doluydu çarşamba gecem.. Önce Kent Kültür Merkezi'ne gittim.. Türker İnanoğlu ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün el ele vererek İstanbul'a kazandırdıkları bir mekan bu.. Bir defa yeri önemli.. Kent merkezinde ve tam en yoğun otobüs yolları ve metronun üzerinde.. Yani benim gibi arabası olan beyzadeler veya taksiyle gidip gelme gücü olanlar değil, bu kentin en ücra köşelerinde ekonomik zorluklar içinde yaşayanların dahi ulaşabilecekleri bir yerde..
Çarşamba Dünya Tiyatrolar Günü'ydü. Sarıgül, Hakan Gerçeker ve arkadaşlarının "Sanat" oyununu almış o geceye, "Halk" için.. Merdivenlerden inip kulise girince o "Halk"ı gördüm ilk..
İstanbul'un kim bilir hangi köyünden gelmiş, baş örtülü, hayır, sosyetik, moda, Şule Yüksel başı değil, bildiğiniz Anadolu baş örtüsü örtmüşler ordaydı, Şişli'nin ve İstanbul'un sosyetesinin arasına karışmış, kokteylde..
"Mozaik" derken neyin kast edildiğini merak edenler gördüler orada..
Ayla Algan, merkeze harika bir Muhsin Ertuğrul büstü armağan etmiş.. Dünya Tiyatrolar Günü konuşmasını da o yaptı. O kadar tatlıydı ki..
Sanat'ı ikinci defa, ilkinden de fazla zevk alarak, hem de nasıl kahkahalarla izledim. Seyirci "Halk" olunca, iyi de oluyor.. İkide birde alkışlarla kesildi oyun.. Benim insanım coşkusunu göstermekten çekinmiyor.
Oyun bitti ama gece daha uzun.. "Bir kapı daha yapalım" dedim Ünal'a..
Ver elini Bebek.. Poupon diye bir yer.. Hemen parkın karşısında, Kichenette'in ikinci katı..
Aşkın Arsunan ve arkadaşları çalıyor o gece.. Her gece başkaları çalıyormuş.. Aşkın anlattı.. Dicle Başaran, Poupon'u bir "Canlı müzik kulübü" yapmış.
Pazartesi kapalı. Salı Dolunay Obruk Band, çarşamba Aşkın.. Perşembe Neşet Ruacan Band, cuma Melis Sökmen.. Ertekin Etiler Çatı'yı işletirken, sabahlardık Melis'le.. Müthiş şarkıcıdır. Cumartesi Ercüment Vural.. Pazar herkes.. Sazını alan gelsin.. Jam Session..
Ceyda harika bir Fransız şarkısı söyledi.. Nakaratı "Bu dünyanın anasını.." diye giden.. Fransızcası tabii.. "Söylediğinin anlamını biliyor musun" dedim. Fransızcası yokmuş meğer, ama öyle bir kulağı var ki, 40 yıllık Parisli sanırsınız..
..Ve tabii Duygu.. Benim ölmezim, "Uzun ince bir yoldayım.."
Poupon'u "Müzik" dinlemek isteyenler not etsinler..
Müzik canlı dinlenir çünkü.. Adam gibi saatlerde (Programlar 21.30- 24.00 arası) ve çok makul fiyatlarla.. Ödediğim parayı söylemeye utanırım.. "Bana mı özel" diye hesabı inceledim. Hayır.. Menüde ne yazıyorsa, o fiyatlar aynen "Hesap" olmuş..
Bu paraya böyle müzik.. Hem de böyle şık bir kulüpte..
Alkış!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA