Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Radar tweetleri..

İzmir'de tweetçiler yoldaki radar tuzaklarını anında birbirlerine haber verir olmuşlar.. Polis de uyanmış.. Onlar da tweet atmaya başlamışlar, uygulama yapmadıkları bölgede de "Var" ihbarları yaparak..
İzmir polisini kutlarım..
Bizim trafik polisi radarı yasa dışı kullanır.. Radar tuzakları kurar ceza kesmek için. Oysa radar, ceza kesmek değil, can kurtarmak için yapılır. Amaç hızı, yasal düzeye indirmektir. Bu yüzden radar uygulaması mutlak yol kenarına konan ve rahat okunan işaretlerle sürücüye duyurulur ki ve hızını kessin.
Alışkanlık yaptığı ve amaca hizmet etmediği için sabit radar uyarıları yasaktır. Ama ne sürücü bilir, ne polis bu kuralı..
Yıllardır da böyle sürer gider..,
Daha önce de yazdım.. Yol kenarında seyyar uyarı yoksa, katiyen ceza ödemeyin.. Polise "Uyarı nerde" diye sorun.. Seyyarın yerini söyleyemezse, mahkemeye gitmekten çekinmeyin.
İzmir polisi uyarılardan şikâyetçi değil. Kendisi de araya girip uyarılar yapıyor ki, hele bu yaz günlerinde artan ölümcül hız kazaları, hız kessin!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA