Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Meraksız gazeteciler..

Leos Carax dünyaca ünlü yönetmenlerden. Sanat filmleri çeker, ya da filmleri olay olur.. Bu yönetmenin bir filmi oynuyor, yıllar sonra çektiği.. Holy Motors/ Kutsal Motorlar.
Carax demiş ki, "Bu filmde Eva Mendes'in oynadığı rolü önce Nurgül Yeşilçay'a teklif etmiştim. Kabul etmedi.."
Yeşilçay da demiş ki.. "Senaryoyu okudum. Sahne, Türk örf ve adetlerine uymuyordu, kabul etmedim.."
Yahu, armut bile pişmiş ağzına düşmüş.. Bir, tek bir meraklı magazin yazarı çıkmaz mı bu ülkede.. Gidip o sahneye bakmaz mı?. Sonra Nurgül'le, sonra önde gelen starlarımızla konuşmaz mı, "Siz oynar mıydınız, bu sahneyi" diye.. Mesela Hülya ne derdi?. Mesela eskiler, Fatma Girik?. Mesela yeniler?. Nurgül kuşağı..
Bir kişi gidip görmemiş. Bir kişi "Haber"in farkında değil..
Bakın sahneyi anlatıyorum.
Filmin kahramanı Denis Lavant, Paris'te bir moda çekimi yapan manken Eva Mendes'i kaçırıyor. Paris'in o uçsuz bucaksız dehlizlerine indiriyor. En ücra köşeye götürüyor. Kızın üzerinde bol kumaşlı, kat kat, ama bol dekolte bir elbise var. Lavant, bu uzun kumaşları yırtarak, kostümü bir Suudi Arabistan çarşafına çeviriyor, peçeli.. Kızı örterken, kendisi soyunuyor.. Çırılçıplak ve de ereksiyon halinde.. Ki porno filmlerde bile, ereksiyon halinde erkek organı gösterilmez, öylesi.. Ve o ereksiyon halindeki organıyla, Eva'nın yanına uzanıyor. Başını kızın dizine koyarak..
Hadi bakalım, böyle bir sahneyi bu ülkede kim oynar?.
Bundan iyi magazin olur mu?.
Filme gelince.. Absürd.. Yani saçma.. Akla hayale gelmez saçmalıklar arka arkaya.. Ama merak etmeyin, bizim sanat filmleri gibi bayıcı, usandırıcı değil.. Başından sonuna sıkılmadan izleniyor..
Yönetmenin bir felsefesi var. "Hepimizin içinde bir maymun var" diyor. Yok canım, Darwin, maymundan gelmeyiz falan değil..
Taklitçilik merakımız.. Denis Lavant da adı Oscar olan bu taklitçiyi oynuyor. Oscar'ın taklitleri gerçekten Oscarlık.. İsim de ondan seçilmiş gibi. Sabahtan akşama kırk kılığa giriyor, Paris sokaklarında giden limuzini içinde.. Her kılıkta da ayrı bir serüven yaşıyor..
Sonunda hala anlamayanlar için, kafaya vuruyor, Carax.. Evine dönüyor, eşine ve çocuklarına.. Eşi ve çocukları maymun!. Hakiki maymun.. Yani hala anlamayanlar için davul zurna sahnesi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA