Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir öneri..

Bu hafta sonu, değişik şeyler görmek ve dinlemek isteyen İstanbullulara bir öneri.. Yarın öğleden sonra Ritz'in altındaki Ekav Galerisi'ne gidin. Orada Pınar Yoldaş'ın fazla kalabalık olmayan bir sergisi ve sanatçının sizlerle yapacağı bir sohbet var.
Pınar Yoldaş adını hiç duymadınız. Ben de ilk defa duydum. Amerika'da Duke Üniversitesi'nde "Nörobilim ve sanat" konusunda doktora yapıyor. Onu keşfeden de Ekav'ın kurucusu İnci Aksoy'un New York'ta yüksek eğitim gören kızı Eda.. Eda, New York Times'da çıkan bir sergi eleştirisine yanıt veren Pınar'ın yazısına bayılmış. Aramış, bulmuş, tanımış, onun da sanatçı olduğunu görmüş.. Yaptıkları da ilginç.. Almış, İstanbul'a sergiye getirmiş..
Pınar'ın yapıtları, görüntü ve anlamlarıyla çarpıcı..
Eserler hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü sürprizleri yerinde görmeniz gerek.
"Bir Başka Evrim" başlıklı sergiyi pazar hariç herhangi bir gün gezebilirsiniz ama benim tavsiyem, yarın öğleden sonra..
Sanatçıyı da dinlemek çok keyifli olacak çünkü..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA