Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir muhteşem konser..

"Yazıyorsunuz, iyi oluyor.. Görmüş gibi oluyoruz" dedi, yolumu kesen bir okur.. "Ama önceden yazsanız da, haberimiz olsa.. Belki imkânımız olur, biz de gideriz.."
Öylesine haklıydı ki.. Kültür ve sanatın yazıları yok oldu gazetelerden, nerde ki haberleri..
Sevgili Peri, benim can kardeşim, hani o çok erken kaybettiğimiz unutulmaz Edirne Valisi'nin eşi, bizim, Haşo, Nebil ve Sunay'la masal gibi geçen Batı Trakya gezimizin mihmandarı, şimdi de DenizBank'ın medya danışmanı Perihan Yücel "Yerin hazır Aya İrini'de.. Sağ balkonun ön sırasının sol köşesinde" deyince önce "Bu haberi okurlara vermeliyim" dedim..
İstanbul Senfoni Orkestrası, bu sezonu cuma gecesi (4 ekim) Aya İrini'de muhteşem bir konserle açıyor.. Beethoven 9!.. Yani dünyanın her yerinde seslendirilmesi olay olan, Korolu Senfoni.. Yani, dünyanın yarısının ıslıkla çaldığı o enfes Neşeye Çağrı şarkısı.. Yani Schiller'in An die Freude, yani Ode to Joy şiirinin Avrupa Birliği Marşı olan emsalsiz melodisi.. "Yeter bu hüzün.. Daha coşkulu şarkılar söyleyelim artık.. Daha neşeli şarkılar" diye haykıran Schiller ve Beethoven..
Orkestrayı dünyaca ünlü şefimiz Gürer Aykal yönetiyor.. Gökçen Koray'ın İDSO Korosu ve solistler.. Evren Işık (Soprano), Nesrin Gönüldağ (Alto), Ünüşan Kuloğlu (Tenor), Ekrem Baydar (Bas).
Ve dünyanın klasik konser dinlenecek en güzel, en anlamlı mekânlarından biri Aya İrini..
Peri "Sağ balkonun köşesi" deyince, Nejat Beyi (Eczacıbaşı) ne kadar özlediğimi de hatırladım..
Eczacıbaşı Holding'in merkezi şimdi Kanyon olan yerdeydi. Yan sokağı öte yanı da benim iş yerim Gelişim Yayınları.. Her fırsatta uğrardım Nejat Beye.. Sohbetine doyulmazdı.. Her yaz Boğaz'a bakan evinin bahçesinde dostlarına verdiği yemeklerin tadını hele hiç unutamam.. Muhteşem adamdı..
Ülkemin Kültür ve Sanatına en fazla hizmet eden gönüllüydü o.. İstanbul Kültür Sanat Vakfını o kurmuş, İKSV Festivallerini o başlatmıştı. Ayazağa'da İstanbul'un gurur duyacağı bir Kültür Merkezi de planlamıştı. İşler bitmek üzereyken Bülent Ecevit'in kaprisleri yüzünden yarım kaldı. Yıllarca kimseler el sürmedi. Sonunda Ertuğrul Günay "Ben yapacağım" diye yapılmış milyonlarca dolar değerindeki ana inşaatın temelden yıkılmasına razı olup, bir AVM şirketine ihale etti. Güya geçen sene bitecekti. Yıkıldığı ile kaldı, Nejat Bey'in en büyük hedefi.. Şimdi Truva Harabeleri..
Peri'nin bana ayırdığı yer, o Nejat Beyin yeriydi işte.. Aya İrini Konserlerinde.. "Hıncal, bu salonda müziğin en iyi dinlendiği yer burası.. Üstelik salona da hakim, her yeri görüyorsun" demişti bana "Niye salonda, protokolun en başında oturmuyorsunuz?. Konser sizin" dediğimde..
O günden beri, yıllardır ben de ısrarla orayı isterim. Peri yakından bilir..
O köşeye oturdum mu, Nejat Bey sanki yanımda oturur..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA