Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Otistik çocuklar!..

"Otistik " diye Güzel Sanatlar Lisesi'ne alınmayan piyanist kızımızın hikayesine tepki çok geldi. İşte onlardan biri..
Ali Aktan'dan..

***

Bu nasıl ayıptır!.. Yazınızı okuyunca, bir Karşıyakalı olarak İzmir gibi Türkiye'nin en gelişmiş illerinden birinde böyle bir olayın vuku bulması beni çok üzdü.
Sizin de daha önce bulunduğunuz (üç ülke sınırındaki taşın üzerine çıktığınız) Almanya Aachen şehrinde ana okuluna giden bir oğlum var. Size buradaki uygulamadan bahsetmek istiyorum.
Otistik çocuklar, ana okulundan başlamak üzere diğer akranlarıyla beraber eğitim almaya başlıyorlar ve devamında ilk, orta ve lise üniversite eğitimlerinde de birlikte aynı sınıflara gidiyorlar ki, hayatın her yönüyle birlikte yaşanması ve paylaşılması gerektiğini daha 3 yaşından itibaren öğrenmeye başlasınlar.
Devlet, okullara bunun için özel eğitimli öğretmenler tahsis ederek otistik çocuklarımızın topluma kazandırılmasına ve iyi birer eğitim almalarına yardımcı oluyor.
Bunun dışında, zekâ durumları ve bedensel engelleri çok ağır olanlar için zaten özel eğitim okulları mevcut. Burada eğitim alanlar da, onlara uygun düzenlenmiş atölyelerde çalışarak hayatlarını kazanıyorlar.
Daha alınacak çok yolumuz var!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA