Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Erkek egemen, magazin..

Erkek egemen bir dünyada yaşadığımızı haykırır, feministler durmadan.. Tamam, haklılar..
Bu egemen erkekleri yetiştirenlerin, kadınlar, annelerimiz olduğunu bir yana koyalım. Medyada da erkek egemenliği var, o da kabul.. Ama magazin ekleri ve sayfalarının "Kadın egemen olduğuna" itiraz eden var mı?.
Peki o zaman nedir o "Kadın"ların, erkek egemen bakış açıları.. Yorumları..
Son günlerde iki önemli magazin olayı yaşadık.
Caner Erkin ve Ebru Gündeş olayları..
İkisinde de, başta kadın yazarlarımızın yorumları, tam erkek açısından, erkekçe..
Eşinin tutuklandığı hafta, TV'de programına çıktığı için Ebru Gündeş yerden yere vuruldu. Ebru ile aram iyi değildir. Bu ülkenin en büyük alaturka şarkıcısı iken ille de "Arabesk" deyince, dinleyemez oldum ve kızdım da.. O ayrı.. Şimdi olayın tersini düşünün.. Diyelim Ebru, bir vergi sorunu yüzünden mesela göz altına alındı. Eşinin tüm işini gücünü bırakıp eve kapanması mı gerekirdi..
"İşine gitti" diye adamı eleştirir miydik..
Hayır!..
Niye?..
Çünkü o erkek!..
Caner'in eşi evlilik dışı bir şeyler yaşamış belli. Ama bitmiş. Karı koca barışmışlar. Kabullenemiyoruz..
Ayni şeyi Caner yapsa tepki gösterir miydik?.
Hayır!..
Niye?..
Çünkü o erkek!..
Peki nerde "Feminist" yazarlar?.
Onu da ben mi yapacağım, bir erkek olarak, erkek egemen dünyada, "Feminist" ben mi olacağım?.


***

Magazin demişken.. İki duruma üzülüyorum..
Arda Turan, faal futbolcular içinde en sevdiğim insan. Kardeşim gibi.. Sinem'le nasıl yakışıyorlardı birbirlerine.. Kopmalarına üzüldüm. Arda'nın Sinem'i yıpratan tavırlarına daha da üzülüyorum. Yahu işte internet medyası var.. Bir açıklama yap.. Bittiyse "Bitti" de, sonra keyfine bak. Kim karışır?. Ama bir yandan susup, her gece başkalarıyla, başka yerde görünmek, en azından Sinem'in hak etmediği bir muamele değil mi?. Kız yıpranıyor Arda!.
Cem Yılmaz da en sevdiklerimden. Dostum. Kardeşim.. Ahu ile ayrılıyorlarmış. Neler oldu bilmem, bilemem.. Çocuklarıyla çok mutlu bir aile görüntüsü veriyorlardı oysa.. Haberlere çok üzüldüm, hepsi o..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA