Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yılın en güzellerinden biri..

Bu yıl izlediğim en güzel etkinliklerden biriydi, Kültür Üniversitesi'nin Yeni Yıl Konseri..
Açılışı Dresden Operası solistlerinden Mert Süngü, çok şirin bir Rossini ile yaptı. Sonra, La Scala'dan Asude Karayavuz'un harika bir Rossini'si daha.. Bu defa Cezayir'de Bir İtalyan Kızı.. Asude'yi, Andante'nin Donizetti ödülünü aldığı gece dinlemiştim ilk ve bayılmıştım. Şimdi daha da müthiş.. Hele Burak Bilgili ile ayni operadan yaptıkları düette oyunculuk gücünü de sahneleyince..
Burak, New York'tan gelmiş. Olağanüstü bir sanatçı.. Gounod'un Faust'undan söylediği aryada, şeytanı karşımızda gördük adeta..
..Ve Simge Büyükedes.. O dünyayı sarsan Zefirelli, Verona Operası, Carmen kadrosuna yer alan genç yıldızımız.. Geçen yıl Turgut Reis Marina'da Jose Carreras'a eşlik ederken hatırlarsınız "Keşke Carreras ona eşlik etseydi" demiştim. Bu yıl, unutulmaz bir Gün Batımı konseri verip büyülemişti Marina'yı..
Asude ile düet yaptıkları Bellini, Norma'da nasıl devleştiler.. Ve o doyamadığım My Fair Lady, "I could have dance all night" şovu..
Asude, "Chanson Bohemian"ı söylerken, bu ülkenin en iyi Carmenlerinden biri olacağını bir kere daha gösterdi. Kızda ses Carmen.. Oyunculuk Carmen.. Fizik Carmen.. Andante Gecesinde ona "Dünyanın neresinde Carmen söylersen bana haber ver, gelirim" demiştim. Müjdeyi verdi..
"Mayıs ayında Ankara'ya gelin o zaman" dedi. Ankaralılar yerlerinizi şimdiden ayırın.
Simge'nin de ocak ayında Fulya Sanat'ta konseri varmış. Takip edip haber vereceğim ki, kaçırmayın..
Bu ülkede çok güzel şeylerin olduğunu da hiç unutmayın..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA