Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e Mektuplar

Abuzittincim,
Yeni yılla birlikte bizim şef, Hıncal Uluç, artık vazgeçse de Pazar günleri beni sayfasının tepesinden indirse. Öyle yükseklere alışık değilim kardeşim.. Aşağı bakınca başım dönüyor.. Altta bi köşe, bize göreydi Abuzittincim. Bakmışın, bu hafta şefin tepesi atmış..
Mektubu buruşturup, fırlatıp atmış.. Ohhh! başta reklamcılar, hepimiz rahat..
Yav Abuzittin, şu Akhisar'daki ayakkabı kutusu işine ne dersin? Hani Başbakanımız orada konuşurken kadının biri, teras katından, elindeki ayakkabı kutusunu sallamış.
Haydaa.. Polisler evi basmışlar.
Kadın yaka paça karakola.
Hâkimin karşısına çıkacağı günü bekliyormuş. Çok tuhaf bi olay değil mi? Eski Rusya'daki gibi..
Ben eminim Başbakan'ın bundan haberi olsa "durun beyler ne yapıyorsunuz?" derdi..
Kadının yaptığı basit bi protesto.. Ne kötü bi işaret, ne kötü laf. Sadece ayakkabı kutusunu göstermiş. Bana göre komik de..
Yapılanlara şaşırdım kaldım. Etkilendim de. Akhisar'da olanların ertesi günü, yeni yıl diye kendime bi pabuç almıştım. Baktım, tezgahtar pabuçları ayakkabı kutusuna yerleştiriyor. "Aman evladım dedim, elimde kutu, polis molis görür. Sen onları poşete koy!"
Bi başka tuhaf olay da AA' ile ilgili haberdi.
Başbakan'ın son konuşmasındaki kalabalıkları gösteren bi fotoğraf için "bunda fotoşop var" diyen twitler atılmış. AA'nın genel müdürü de kızmış ".. müessesemizi karalıyor, ajansın itibarını zedeliyorlar"diyip twitcileri savcılığa şikâyet etmiş. Herhalde AA'nın tarihinde bu ilk defa oluyor. Dev AA'nın itibarı iki twitle mi sallanacak bilader? Gül, geç..
Zaten fotoğrafla oynamaya gerek yok.
Hepimiz biliyoruz ki Tayyip Erdoğan'ın mitingleri her zaman büyük ilgi görüyor.. Her zaman büyük kalabalıklar toplanıyor.. Yeter ki halk arasında "insanları otobüslere bindirip bindirip getiriyorlar" dedikoduları dolaşmaya başlamasın.
Esasında ben bu kalabalıklara pek inanmam. Daha önce de yazmıştım. 1950 seçimlerinde, zamanın Valisi Fahrettin Kerim, halka hitap etmek için kürsüye çıkan İsmet Paşa'ya, Taksim Meydanı'nı doldurmuş muhteşem kalabalığı gösterip "İşte Paşam İstanbul.." demişti. Paşanın seçimi kazandığını ima ediyor. Ertesi gün baktık İnönü kaybetmiş.
Kısacası Abuzittincim, AA twitcileri savcılığa şikâyet etmekle işi abartmış. O fotoğrafı ben de gördüm. Bana da üzerinde oynanmış hissini verdi. Belki de yanılıyorum. Belki de foto muhabiri doğru bi açı kullanmamış, gerçek kalabalık resme aksetmemiştir.. Bi işgüzar, "arkalara biraz kalabalık ekleyelim" diye düşünmüş olabilir..Kaldı ki Abuzittincim, fotoşoplar, şoplanmış tapeler, Elhamdülillah, hepsiyle şapur şupur bi halimiz var. AA bunun nesine bozuluyor? Mektubumu bitirirken münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş tecelligunes@yahoo.com.tr

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA