Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu ödülü almam!..

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Türk sporuna ve komiteye verdiğim(!) 25 yıllık hizmet karşılığı bir gümüş rozet ve berat sunmaya karar vermiş, beni de törene çağırmıştı. Gitmedim, almadım.
Bir yazı ile ofise yollamışlar. Yasemin'de duruyor.. Elimi sürmedim.
Ben bu komiteye 25 yıl önce heves ve heyecanla üye oldum. Ama kısa zamanda hiçbir işe yaramadıklarını gördüm. İlgimi kestim.Tek toplantıya katılmadım, tek kuruş aidat ödemedim. İhraç etmeleri gerekirken, ödül veriyorlar.
TMOK bu ülkede bir komedidir. Türkiye'de sporla ilgili bunca rezillik olurken ses çıkarmayan iki kurum var. TMOK ve TSYD.. (Yani bizim dernek).
İtalya'da sporu tek başına CONİ yönetir. Yani "İtalyan Ulusal Olimpiyat Komitesi.." Öyle bakanlık, genel müdürlük falan değil, bizzat, tek başına CONİ..
Yani sporu, siyasetçiler ve onların emrindeki bürokratlar değil, sporcular yönetir, uygar ülkelerde..
Bizde güya "Özerk" federasyonları Ankara atar, sesi çıkmaz, ne TMOK'un ve TSYD'nin..
Göstermelik, saygınlığı sıfır, tek işe yaramaz derneğin bana verdiği ödülü ne yapayım ki, ben!..
TMOK, ne zaman cesaretle ortaya çıkar, ne zaman Türk sporu için yürekle savaşır, o zaman Yasemin'e "Getir benim rozeti" derim.. O zaman o rozet takana onur getirir çünkü..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA