Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Pazar neşesi

Jay Leno'nun Başkan Obama'ya hem de en ağır şakalarla takılmadığı akşam yoktur. Sanırsınız ki, Obama olmasa, Jay Leno laf bulamayacak.
Geçen akşam, Başkan Obama'nın bir kaç ay önce konuk olduğu program yeniden yayınlandı.
Ordan seçmeler yaptım ki, "Demokrasi" nedir, ifade özgürlüğü nedir, mizah nedir, hoşgörü nedir, bir kez daha altını çizelim. Bir yandan gülün, ama çok düşünün ve ibret alın!.
Jay Leno sahneye geldi ve Başkan Obama'nın konuk olacağını açıkladı. "Bu gece Başkanla, baş başa konuşacağız. Ban istediği şeyi bizzat soracak. Yani artık gizli servisine e maillerime girme, telefonlarımı dinleme emri vermesine gerek kalmayacak.. Bu gizli servis de her şeye burnunu sokmaya başlamış, Başkana muhalif iş adamlarının peşine düşmüş şimdi de. Başkana muhalif iş adamlarını izlemek vergi dairelerinin işi, size ne?."
Salon alkıştan yıkılıyor ve düşünün o salona bir dakika sonra, Başkan'ın kendisi girecek..
Başkan gülerek geldi.. Sarılıp öpüştüler. Jay "52 yaşına girdiniz.
Saçlarınıza kırlar düşmüş..
Bayan Obama bu yüzden size takılır mı" dedi.. "Tabii" dedi Başkan.. "Peki, Bayan Obama da 50'sinde. Onda da kırlar var. Siz de ona takılır mısınız?."
Güldü Obama.. "Mümkün mü?.
Bu sebepten 21 yıldır evliyiz zaten!.."
Başkan bir kaç gün önce kutladığı doğum gününü anlattı. Eski yeni, tüm Beyaz Saray çalışanlarını aileleriyle davet etmiş.. Ortalarda bir çocuk dolanıyor. Sempatik.
"Kaç yaşındasın sen" demiş, Obama.. "Yedi" demiş, çocuk.. "Ya sen?.."
"52" demiş Obama..
"Çüş" demiş çocuk.. Başkanın kendisi anlatıyor, iyi mi, "Çocuk bana çüş dedi" diye..
Amerika'nın gizli sırları ile Rusya'ya sığınan ve elindeki dosyaları dünya medyasına yayarak, Amerika'yı ve özellikle Obama'yı çok zor durumda bırakan CIA ajanı Snowden'den "Bay Snowden" diye söz etti, yayın boyunca. Tek kelime hakaret ve aşağılama sözcüğü kullanmadan.. "Ben peşin hükümlü değilim.
Bay Snowden hakkında bir mahkeme kararı yok, henüz.. Ama onu eleştiriyorum.
Bu ülkede benim imzaladığım bir yasa var. Bazı şeylerin doğru gitmediğine dair elinde belge olanlar, dosyaları ile doğrudan bana baş vurma hakkına sahipken, Bay Snowden'in Rusya'ya kaçıp, dosyaları sızdırarak ülkesi Amerika'yı güç duruma düşürmesi doğru değildi.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA