Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ah Ömür ah!.

10 yaşındaki kedim Cindy hastalandı. "Depresyon" deyince, 10 yıllık doktoru "İmdat Ömür" başlığı ile, bu ülkenin en ünlü hayvan severi, Sevgili Ömür (Gedik) kardeşimden yardım istedim.
Etti..
Meğer kediler en depresif hayvanlarmış. Depresyona girmek için bahane ararlarmış. Kumlarının yerinin değişmesi, yağmur yağması, eve misafir gelmesi, benim tatile çıkmam mesela hep depresyon sebebiymiş.
Peki tedavi?.
"Evde hayvan tek olmamalı" diyor Ömür..
Hangi tek Ömür?.. Benim bahçede doğan ve annelerini Alkent Sitesi içinde çılgın gibi araba süren yaratıklar ezdiği için öksüz kalan yavruları iki yıldır eve alıyorum. Birini gene araba ezdi. Benim eski kedilerim Osman ve Zeytin'i de (Cindy'nin annesi olur) araba ezdi. Alkent'te kedi ezmek, adeta müsabaka.. Tanrı çocuklarımızı korusun. Öyle çılgın gidiyorlar, daracık yollarımızda..
Neyse, evde Cindy dışında dört kedi var bugün. Birini, gene araba çarpması sonucu 3 bacaklı kaldı diye eve aldım. İki muhabbet kuşu.. Bahçede, koca bir nilüfer havuzu içinde balıklar..
Dostlar diyor ki Ömür, "Cindy, kuşlara ve balıklara ulaşamadığı için bir, evin tek prensesi iken ortaya çıkan ve ilgiyi paylaşan bu yeni yetmeler yüzünden iki, depresyonda asıl!."
Bu arada, başta ben, eve her gelen Cindy'yi mutlak sever, okşar.. Yani insan masajı hep yapılır ona..
Bu arada, sevgili dostum, unutulmaz kardeşim, nur içinde yatsın Oktay Kurtböke'nin eşi Gufran, yazımı okuyunca, bir demet yollamış.. Mor renkli, pamuk çiçeği gibi bir şey.. Bir Orta Amerika kaktüs çeşidi imiş. Kedi patilerini bu demete sürerek kendi kendine masaj yapar ve sinirlerini yatıştırırmış.
Hemen yerleştirdim, Cindy'nin en sevdiği yere..
Orta Amerika kaktüsü de işe yaramazsa yandık!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA