Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sevgililer Günü konseri..

Zeljko Joksimovic, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde İstanbul Zorlu Center Psm'de bir konser verecek. Sırbistan asıllı Zeljko müthiş bir müzisyen, harika besteci, kadife sesli şarkıcı. Özellikle aşk şarkılarıyla tüm Avrupa'da ve özellikle Balkanlar'da çok ünlüdür ve konserleri olay olur..
Eurovision'un müdavimi Zeljko Joksimovic, bu yarışmalara ikisinde solist ve besteci, ikisinde de besteci olarak dört defa katıldı..
2004'te Sırbistan-Karadağ'a adına besteleyip seslendirdiği 'Lane Moje' adlı şarkısı ile ikincilik, 2006'da Bosna-Hersek adına Hari Mata Hari grubunun seslendirdiği "Lejla" adlı şarkıyla üçüncülük, 2008'de Sırbistan için Jelena Tomasevic'in seslendirdiği 'Oro' şarkısıyla altıncılık ve 2012'de Azerbaycan'da yapılan yarışmada gene Sırbistan adına solist ve besteci olarak üçüncülük kazandı.
Benim en sevdiğim şarkıları, harika bir balad, 2005 yılı yapımı Ivkova Slava filminin müziği 'Zavrsna Pesma' başta olmak üzere, 'Lejla', L'Lane Moje', 'Nije Ljubav Stvar' (ki bu şarkı ile Azerbaycan'da 3. olmuştu), tabii ki 'Habanera', 'Superman' ve de hızlılardan 'Zovi Me' ve 2013 yılında yaptığı son hit şarkısı 'Ludak Kao Ya.' Sevgililer Günü havasına çok uygun bir konser olacağından kuşkunuz olmasın.
Kesinlikle kaçırmamanızı tavsiye ederim.
Ben biletimi aldım bile. Sevgili eşimle bu keyfi yaşayacağım.. cansayintr@yahoo.com

***

Pop Müzik konularında yardımcım Can Sayın'dan uzun zamandır ses çıkmıyordu.
Kızı İrem'in müthiş keyifle yayınladığım müzikal yazıları onu da mı coşturdu, bilmem. Uzun aradan sonra ilk yazısı geldi. Yukarda okudunuz.
Zorlu deyince bir açıklamam var.
Bu işleri iyi bilen bir arkadaşım "Müzikal iyi de, playback iyi olmadı" demişti. "Mümkün değil, sanatçılar canlı söyler" dedim.. "Sanatçılar canlıydı tabii. Ama müzik banttan geliyordu" dedi.
AKM kapandığından beri, playback eşliğinde opera ve bale izlemeye alıştığımız için "O fazla sorun değil. Özellikle turneye çıkan geniş kumpanyalar masrafları düşürmek için orkestra değil, kayıt taşırlar" dedim.
Köşemde lafı geçince de, "Müzik playback" diye yazdım. Meğer değilmiş. Açıklama geldi. Sekiz müzisyen ve bir şef, sahne arkasında kurulan bir alanda canlı çalıyorlarmış.
Demek ne kadar mükemmeller ki, benim bu işleri bilen dostum dahi, playback sanmış.
Cats için son bir iki fırsat..
Görmeyenler kaçırmasınlar bu efsane şovu..
Ben mi?. Zorlu Center'a adım atmayı hâlâ içime sindiremiyorum. Sinmediği sürece de orada hiçbir mekâna gitmiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA