Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Alkent'te asansörler!..

Dün okuduğunuz Alkent asansörleri yazımı salı öğlen bitirip eve döndüğümde kapıda yeni yazılar gördüm..
"Ey Alkent ahalisi.. Türkiye Makina Mühendisleri Odası tarafından yapılan kontrolde 'Kullanılması can ve mal güvenliği bakımından sakıncalıdır' anlamına gelen 'Kırmızı Etiket' verilen asansörlerimizi kullanmak bundan böyle kendi sorumluluğunuz altındadır" yazıp asmışlardı ya kapıya.. Onu kaldırmışlar.
Eylülde verilen rapordan sonra, nihayet şubat ayında buldukları ucuz, yani tasarruflu bakım şirketi bir yazı asmış bu defa.. "Sorumluluk bize aittir" diye..
Yani, Makina Mühendisleri Odası'nın 27 başlık altında yaptığı kontrolün sadece dört başlığında 'Uygun', geri kalanlarında 'Uygun değil' raporu alan asansörlere biner ve ölürsek, o özel şirket sorumlu olacakmış. Nasıl acaba?. Geri mi getirecekmiş gidenleri?. İyi mi edecekmiş, sakat kalanları..
Uygun olmayan başlıklara bir iki örnek..
"Kapılar.. Aşırı yük kontrol sistemi.. Dengeleme ağırlığı.. Halatlar.. Makina dairesi.. Durma, seviyeleme ve kabinin seyri.. Hız regülatörleri.. Elektrik Tesisatı ve panosu.."
Dahası..
Ben Beşiktaş Belediye Başkanı ve eski Alkent komşumuz İsmail Ünal'a "Bu işe el koy, lütfen" diye açık çağrı yapmıştım ya.. Alkent'in tasarrufçu yönetimi de başvurmuş.. "Lütfen Kırmızı Etiketleri yeşile çevirin" diye..
Türkiye Makina Mühendisleri Odası uzmanlarının denetim sonuçlarını Belediye değiştirecek ve Kırmızı Etiketleri yeşil yapacak öyle mi?.
Alkent'i yönetenlerin kafası işte bu.. Niye inatla ve ısrarla yazıyorum.. Bu site, güya en iyisi.. En eskisi.. En yerleşmişi.. Ot gibi biten ve İstanbul'u örümcek ağı gibi saran yüzlerce sitede, plazada oturanlar nasıl yönetildiklerini merak ediyorlar mı acaba, Alkent örneğine bakıp..
"Aidat ucuzlatma" her şey değil. Olamaz.. Çünkü "Can"ın bedeli yok.. Tüm Alkent'i satsanız, bir tekini ödeyemezsiniz, "Tasarruf yaptık" diye oy peşinde koşanlar..
Ben İsmail Ünal Başkanın, ne zaman ve nasıl harekete geçeceğini merak ediyorum..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA