Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir "Can"ın bedeli!..

Alkent yazımda "Asansörlerde kaza olursa, sorumlu biziz" diye yönetime kefil olan ucuzcu bakım şirketini yazdım ya, öteki yazıda "Bir canın bedeli nedir" diye sorarak..
Takvim gazetesi aynen bu başlığı atmış haberine.. "Bir 'Can'ın Bedeli" diye.. Cevap da yanında.. 10 taksitte 12 bin 100 lira..
20 yaşındaki delikanlı parkta dolaşıyordu. Yasal olarak ağızlık takılması gerekli vahşi köpeği ile parka gelen bir başka adam, köpeğin tasmasını da çıkardı. Köpekten korkan delikanlı kaçmaya başladı. Köpek kovaladı. Delikanlı 1 metre yükseklikteki korkuluktan atlamak isterken kafa üstü beton zemine düştü ve öldü.
Mahkeme ağızlıkla gezdirilmesi gerekli köpeğin üstelik tasmasını da açan sahibine "Tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmaktan" 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Günlük 20 liradan paraya çevirdi ve 12 bin 100 lirayı 10 taksitte ödemesine hükmetti.
İşte ülkemizde can bedeli bu.. Bu yüzden Alkent Yönetimi Kırmızı etiketli asansörleri çalıştırır. Bu yüzden, adı duyulmadık bir bakım şirketi kapılara "Sorumluluk bende" diye palavra yazıları asabilir..
Alkentte kelle başı fiyat belli yani.. 10 taksitte 12 bin lira!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA