Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir öğüt daha!..

"Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil" demiş eskiler..
"Forvet oyuncum yok" diye ağlayan Mourinho'ya bayram yaptırabilir Mancini yanlışında ısrar ederse ve o forvetsiz Chelsea, Galatasaray'ı kovaya çevirir.
Hayır. Dün yazdığım "Drogbaspor oyunu" değil bu defa konum..
"Bütün toplar ile Drogba'ya" futbolu Galatasaray'ın oyun kurmasını ve hücum etmesini engelliyor. Her top kolayca rakibe teslim ediliyor. Peki o zaman ne oluyor?.
İşte bugünkü sözüm bu.. Kaç defa yazdım, ama bugün tekrarda yarar var, Tugay'da yürek varsa tabii.
Savunma iki türlüdür, Sinyor.. Ya alanı savunursun, ya adamı.. Sen ikisini de yapmıyorsun. Rakip topu kaptığı anda, savunma görevlisi beş adamın, rakip oyunculara bakmadan hızla geriye, kendi 18 çizgileri hizasına koşuyorlar ve orada, sahayı enine kesen bir çizgi oluşturuyorlar, hiçbir işe yaramayan.. Çünkü o beş kişinin olduğu hatta, rakibin bir adamı ya var, ya yok..
Az sonra Galatasaray orta saha adamları da bu çizgi üzerine yerleşiyorlar. Oluyor tablo bire altı, yedi..
Senin adamların 18 hattı üzerinde yan yana dizilince, orta saha olduğu gibi rakibin artık bomboş adamlarına kalıyor. Babalarının tarlası gibi sahipleniyor ve müthiş bir baskı kurup bol şut imkanı ele geçiriyorlar. Bu alanda tek Galatasaraylı olmayınca da dönen tüm toplar gene onlara geliyor..
Galatasaray bunalmaya ve paniklemeye başlıyor..
Çizgi savunmadan vazgeç Mancini.. Orta sahayı rakibe teslim edip geri çekilme.. Orta sahaya sahip olma, futbolun ruhu, temeli..
Adamlarına sahayı parselleme görevi ver ki, dönen her top, boş ikinci toplar hep Chelsea'ye gitmesin, adamlar üzerimize zebellah gibi çökmesinler.
Adam markajı mı?. Yap!.. Alan markajı mı?. Onu yap istersen.. Ama Allah rızası için "Çizgi savunması" gibi bir yanlışa devam etme..
Bize karşı oynayan en kötü rakip bile ne pozisyonlara girdi, ligde, kupada. Sen önlemedin, onlar atamadılar.. Ama Chelsea atar..
Atarsa da, sen oturur, sayarsın!..
Tamam mı?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA