Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İki film birden..

Çocukluğumuzun sinema ilanları gibi oldu ya, hafta sonu iki film birden izledim. Biri komedi, öteki gerilim..
Komedi, tam Amerikan Komedisi.. Kötü Komşular.. Bu filmde gülmek istiyorsanız, İngilizceyi iyi bilmeniz şart. Zira şakaların yüzde 80'i belden aşağı ve alt yazılar espriyi anlatmaya yeterli değil..
İkincisi, Amerikan üniversite yaşamını bilmeniz gerek. Öğrencilerin kendi aralarında kurdukları Kardeşlik/ Fraternity kulüpleri hakkında fikriniz yoksa, olup bitenlerdeki mizahın tadına varmanız da zor.
Şimdi böyle bir komedi, görüntüler üzerine kurulu olsa neyse.. Ama Kötü Komşular'da espriler, konuşmalar üzerine.. Yani uzun uzun diyaloglar var, hareket yerine.. Yani anlattığım türden bir seyirci değilseniz sıkılmanız muhtemel.
Filmde ünlü, bildik bir star da yok. Bu yüzden isim de yazmıyorum zaten.
Öteki, sinema yıldızlığından Kaliforniya Valiliği'ne geçen, ordan tekrar sinemaya dönen Arnold Schwarzenegger'in Sabotaj'ı (Sabotage)..
Bakın bu çok hoşuma gitti. Bir defa yönetmen, çektiği üç saatlik aksiyon sahnesini çöpe atmış.. "Ben bir gerilim filmi istiyorum" demiş. Ve başarmış da..
Arnie, Meksika kokain ve eroin baronları ile savaşan gizli servisin en acar ekibinin şefi. Kartel liderlerinden birini yakalıyor. Kartel intikam için Arnie'nin karısını kaçırıyor ve işkenceyle öldürüyor. Film de böyle başlıyor işte.. Ötesi, gerçekten meraklı bir polisiye ve gerçekten geren bir film.. Arnie Usta, tabii artık hayli yaşlı.. Conan ve Terminator günleri çok geride kaldı. Ama 67 yaşında biri için, gene de çok çok iyi..
Bu arada Arnie'nin 5 filmi de sırada.. Biri Conan, biri Terminator dizisinden.. İyi mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA