Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Rektör istifa!..

Selçuk Üniversitesi Rektörü Hakkı Gökbel, altında imzamız olan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Antlaşması ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası"nı ihlal ederek, kocası suç işledi diye, Mühendislik Fakültesi dekanı Prof.
Dr. Handan Gülce'nin istifasını istedi.
Prof. Gülce de anında isteneni yaptı.
Bu insanlık, bu hukuk ayıbını, kocanın suçu yüzünden, kadının anında cezalandırılmasını ki, kocası henüz zanlı durumunda, mahkum bile değil, medyamız yadırgadı.. Bir iki yazı okudum.
Yazanlar görevlerini yapmış olmanın rahatlığı ile uykuya yatarlar, her zamanki gibi.. Ötekiler de görmezden gelişlerinin, görmezden gelişine mutlu olurlar. Unutulur gider.
Siteye girdim. Yeni dekan atanmış bile..
Yani tam, "Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir. Hakkı, hukuku kenara at, dağlar bizimdir" durumu..
Oysa Dördüncü Güç, medya, işin sonunu alana dek uğraşmalı..
Unutmadığını göstermeli. Bu ülkede herkes, medyanın yani bizlerin balık hafızalı olduğumuzu biliyor.. "Bir gün yazar, ertesi gün unuturuz"u herkes biliyor, bu yüzden yazdıklarımıza aldırış eden yok..
İşte Soma'yı unuttuk bile. Bu müthiş haksızlık da unutulur.
Oysa el birliği, iş birliği yapmalı o acul Rektörü pişman etmeliydik.
Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sesleniyorum. Hakkı Göbel adlı bu zatı bu ülkenin en büyük üniversitelerinden biri olan Selçuk'a siz atadınız.
Lütfen, siz de onun istifasını isteyiniz!.
İsteyiniz ki, bu ülkede hukuk, bu ülkede kadın erkek eşitliği, bu ülkede İnsan Haklarına saygı olduğu kanıtlansın!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA