Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yedi Tepe'de Zaman!..

Salı akşamı Ekav'a koşa koşa gittim.. Bu ülkedeki bir avuç sanat gönüllüsünden biri sevgili dostum İnci'ye (Aksoy) destek olmanın, orada hep ilginç sergiler bulmamın da ötesinde bir heyecan vardı bu defa içimde.. Yeditepe Üniversitesi lisans ve yüksek lisans öğrencilerinindi sergi.. Ve Yeditepe benim için çok özeldi..
Sevgili dostum, askerlik arkadaşım Bedrettin Dalan kurmuştu bu üniversiteyi.. Daha temel atılırken gezdirmeye başlamış, açıldığı zaman ağırlamış ve ideallerini anlatmıştı. "Başkan, politikada sana daha çok ihtiyaç var. Bu okul işine nerden sardın" dediğimde, "Bu ülkenin asıl şimdi okullara ihtiyacı var..
Atatürk ilkelerine karşı olanlar durmadan okul kurarken, onlarla mücadele siyasetle değil, okulla olur" demiş ve daha o zamanlar en popüler okullar, İstek Liseleri'nin devamı niteliğinde Yeditepe Üniversitesi'ni kurmuştu.
Dalan'ın okulları kimi hem ekonomik, hem sosyopolitik kimi rahatsız ediyordu, biliyorsunuz.
Devleti ele geçirmeye çalışan Paralel Yapı'nın ortaya çıkarılması, Balyoz Davası'nı ve bu davaya Bedrettin Dalan'ın karıştırılmasının sebebini de aydınlattı.
Dalan'ın başına bu ağlar örülmese, Yeditepe bugün nerelerde olurdu, tahmin edemezsiniz.. Başkan (İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığı için Başkan derdik ona) Özellikle Hukuk ve Dişçilik Fakülteleri'ni dünyanın ilk beşine sokmakta iddialıydı bir. Kültür ve sanatta sınır tanımıyordu idi.. Ama o gitmek zorunda kalınca, kalanlar da, sağ kolu Sedefhan Hoca'nın (Oğuz) kıymetini bilmeyince, Yeditepe, gündemden hayli düştü.
Ekav'a giderken, Başkan'ın elimden tutarak gezdirdiği ilk öğrenci sergisini hatırladım. Ne harikalar yaratmıştı gençler.. Yeditepe, teorik değil, uygulamalı bir okul olarak kurulmuştu çünkü..
Harika bir konser salonu, televizyon stüdyoları ile neler neler yapılacaktı orada, kimler yetişecekti, işin başında Bedrettin Dalan kalsaydı..
Girdim ki, içerisi tıklım tıklım.. Yani eserleri zor izledim. 38 genç sanatçı.. Resimler, heykeller, yerleştirmeler, videolar.. Hepsi zevkle, keyifle görülesi şeyler..
Ne yazık ki, ülkemin kötü galeri geleneği, sadece hafta araları, hem de iş saatlerinde 11.00-18.30 arası açık.. Bir vakit bulun 12 Temmuz'a kadar ve gezin görün.. Mümkün değil mi?. O zaman bir mini şansınız var. Tıklayın.. www.ekavart.tv

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA