Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Boğaz kenarında yaz geceleri..

Sortie, yaz gecelerimin vazgeçilmez yeridir..
İşin başında 40 yıllık dostum Erol Kaynar var ama sadece ondan değil.. Erol müthiş bir keyif insanıdır. Bu yüzden Sortie'de her yaz açılacak dükkanları da özenle seçer ki, gelenler mutlu olsunlar..
DJ ve müzik seçimleri de özel ve güzeldir..
Bu yıl üç yeri yemek içim seçtim, şimdiye kadar..
İlki Sortie'nin kendi mutfağı.. "Sortie Restoran.." Başında 15 yaşından itibaren Erol'la çalışmaya başlayan emektar Feyzullah Usta var.. Yıllardır ortalarda yoktu. Bu yıl çıkıp gelmiş, beni aradı "Mantıya gelebilirsin artık" diye..
Dostlarımı topladım, gittik..
Feyzullah Usta mantıyı tencerede haşlamaz.
Tepsiyle fırına atar..
Yoğurdu ve sosu, masada konur..
Bir tepsi bitti, ikinciyi de bitirdik.. Dedim ki, "Bu mantı ise, bugüne dek yediklerimiz ne?. Bugüne dek yediklerimiz mantı ise, bu ne?."
Yani nasıl bir lezzet..
Ve de onca mide dolusu hamur, birazcık ağırlık yapsın..
Şimdi.. İşin bir "Amma" yanı var.. Bu mantı mönüde yok..
Olması da mümkün değil zaten.. Sabahtan haşla, akşam ısıtıp yoğurtla değil ki.. Anında yapılıp fırınlanmalı, fırından masaya gelmeli..
Bu mantıyı istiyorsanız, benim gibi yapacak, bir gün evvelden Feyzullah Ustayı arayacaksınız.. Uygunsa..
Uyarsa..
İkinci yerim, Bedri Usta.. İki yıldır Kadıköy'ü fetheden Bedri Usta, bu yaz için Avrupa Yakasına da döndü.. Onu kaç defa anlattım bu köşede.. Bedri Usta'yı yazmaya gerek yok.. Üstüne "Adana" cı tanımıyorum bu ülkede.. Fenerbahçe'deki dükkanı dolu.. Sortie'deki dükkanı dolu, Bodrum OrtaKent'teki dükkanı dolu.. Ailecek işletiyorlar üçünü de..
..Ve üçüncü Sortie güzelliği.. İzzet Çapa'dan ayrılan Bilal ve Gazi Ustalar Sortie'de deniz kenarında Chef Mezze'yi açmışlar.. Ben içki kullanmam, ama çocukluğumdan beri en sevdiğim şey mezelerdir.
Bilal'in mezelerine de bayıldım, yemeklerine de.. Burada genelde büyük masalar kurulup kutlamalar yapılıyor..
Sortie'deki tüm dükkanlar için rezervasyon telefonu.. (0 212) 327 85 85..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA