Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Opera'da harika açılış!..

İstanbul opera sezonunu cumartesi gecesi Süreyya Salonu'nda harika bir konserle açtı.
Kültür Bakanlığı'ndan tek kişi yoktu. Olsa şaşardım zaten.. Benim vergilerimle, ceplerinden beş kuruş çıkmadan bir çiçek sepeti yollamaya bile gerek duymamışlardı.
Ama Kadıköy'ün yeni Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu oradaydı.
Konukları girişte İstanbul Opera ve Balesi yeni Genel Sanat Yönetmeni Şamil Gökberg karşıladı ve şef Naci Özgüç'ün işareti ile konser başladı..
Harika bir orkestra, harika bir koro ve harika solistler dinledik.. Koro şefi Gökçen Koray'ı bir kez daha kutlarım..
Açılışta Verdi'nin Nabucco Operasından Esirler Korosu, finalde Borodin Prens İgor'undan Poloveç danslarını nasıl yüreklere söyledi o koro..
Nasıl güzel çaldı, o orkestra..
Nesrin Gönüldağ (Soprano) ve Murat Güney'e (Bariton) Carmen aryalarında bayıldım. 18 Ekim'de Ankara'daki temsilde bu ikili varmış. Geçen yıl bir türlü denk getirip Asude Karayavuz'dan izleyememiştim.
Bu yıl bu ikiliye gitmem gerek, artık..
Gülbin Günay, Bülent Külekçi, Nazlı Deniz Boran, Murat Güney'in La Boheme'den dörtlüleri ve Sedat Öztoprak'la Perihan Artan'ın İl Travatore düetleri salonu salladı..
Efe Kışlalı'nın Atatürk'ün en sevdiği arya, Tosca/ Puccini/ E lucevan le Stelle'si de yıktı..
Konseri kaçıranlar çok şey kaçırdı, ama İstanbul Operası, iyi bir sezon müjdesi verdi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA