Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dolmuş şeridi..

Los Angeles'ta 40 yıldır uygulanır.. Bizim TEM ve E-5'e benzer kent içi yollarda en sağ şerit içinde en az 2 kişi taşıyan otolara aittir.. Tek başına gidenlerin çokluğu yolları tıkıyor ya.. Ayni semtte oturup ayni civara gidenler birleşip bizim dolmuş usulüyle bir araya gelirlerse, araba sayısı azalır, demişler.
Otoban girişlerinde "Otostop Durakları" koymuşlar. Tek başınaysanız, yanaşıp gideceğiniz yere göre birini alıyor, hızlı sağ şeride girme hakkı kazanıyorsunuz..
Şimdi ayni sistemi İstanbul'da uygulayacaklarmış..
Güldüm.. Daha Emniyet Şeridine sahip olamayan İstanbul Trafik Müdürlüğü, bu sağ şeridi nasıl kontrol edecek, biri bana Allah için söylesin..
Bakın el oğlu nasıl kontrol ediyor?. 20 yıl evvel yazmıştım bu köşede.. Ordan naklen..
Los Angeles'ta polis hızlı şeridi kullanabilmek için arka koltuğa bir sarışın vitrin mankeni yerleştiren adamı yakalamış, mahkemeye vermiş..
Yargıç polise "O kalabalıkta kadının manken olduğunu nasıl fark ettin" diye sormuş.
Polisin cevabı..
"O sarışın ve kırmızı elbiseli kadın üçüncü gündür önümden geçiyordu. Hiç bir Amerikalı genç kadın üç gün üstüste ayni elbiseyi giymez. İçime kurt düştü. Arabayı çevirdim.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA