Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gazeteciliğin bittiği gün..

Eğer herhangi bir gazetenin, ya da televizyonun spor müdürü olsaydım, Galatasaray muhabirimin benden çekeceği vardı. Belki kovmazdım ama, kovmuştan beter ederdim..
Düşünebiliyor musunuz?.
Galatasaray Kulübü 18 Ekim'de kongre yapacak. Tüzük gereği başkan adaylarının listesi, 2 Ekim Perşembe günü saat 18'e kadar Divan Kurulu Başkanlığına teslim edilecek..
Galatasaray, bu ülkenin en eski, futbolu getiren kulübü.. En çok taraftarı olanı, son anketlere göre.. (Ünal Aysal'a rağmen..)
Bu kulüp olağanüstü kongreye gidiyor ve hiç ama hiçbir gazete ve televizyonda, Duygun Yarsuvat'ın aday olacağına dair tek satır haber yok..
Bakın.. Aday olmak için, 100 üyenin imzasına ihtiyaç var, bir..
Yönetim ve yan kurullar, yedekleri dahil 42 kişilik bir liste yapmak gerek, iki..
Yani nerden bakarsanız bakın, Galatasaray'da listede adı, ya da teklifte imzası olan en az yüz kişi Yarsuvat'ın aday olduğunu biliyor. Ama adı "Galatasaray Muhabiri" olan arkadaşımın bu kulüpte zerre çevresi olmadığı için ruhu duymuyor.
Muhabirlik, bir çevre edinme mesleğidir. Habere ulaşman, çok geniş bir çevre edinmene bağlıdır. Bu yoksa, habere ulaşamazsın.
Bir takım kişiler, yazılmasını istedikleri haberi sana sızdırır, yani seni ve gazeteni kullanırlar.
Yani muhabir olmaktan çıkar, maşaya, alete dönüşürsün.
Perşembe sabahı çıkan gazetelerde, Alp Yalman dışında tek adayın adı yok.
İstihbaratı, tahmini de yok.. Öğleden sonra evdeyim. Sürenin sona ermesine saatler kalmış. Haber kanalları arasında dört dönüyorum, hepsinin üzerine ölü toprağı serpilmiş.
Bir tekinde bir satır "Haber" yok.. Yahu, saat 18.00'de kapılar kapanıyor.. Listelerin verileceği adres belli.. Galatasaray Kulübü..
Koysana kulübün önüne cep telefonu ile görüntülü yayın yapabilecek bir muhabir.. "Durum nedir" diye her haber bülteninde sorsana..
Bu gazeteciliğin maliyeti 50 lirayı geçmez.. Ama dedim ya, muhabirlik bitmiş, ama haber müdürlüğü de bitmiş.. Bu ülkede milyonlarca Galatasaray taraftarını ilgilendiren haber hiçbirinin umurunda değil.
Divan Kurulu Başkanı açıklama yapınca haberi oluyor, Duygun Yarsuvat adından Türk Spor Medyasının..
Sanırsınız Duygun Yarsuvat, altıya beş kala gökten zembille indi..
Yahu 100 kişiye adaylık dilekçesini imzalatmak, 42 kişiye üyelik kabul ettirmek için en az 100 kişi ile konuşman gerek. Bunlar bir dakika, bir saat, bir günde yapılacak iş mi?.
Belli ki, Yarsuvat'ın imzaları günler evvelden toplanmaya başlamış. Üyeler günler evvelden belirlenmiş..
Aday olduğu gün Alp Yalman'a "Emrindeyim Başkanım. Seninle ölüme giderim" diyen Abdürrahim Albayrak, sözünü geri almış, Duygun Yarsuvat'ın listesine girmiş.
Ondan dahi haberi yok, spor medyasının..
O zaman sormazlar mı, Galatasaray muhabirine "Kardeşim sen ne iş yaparsın?.
Aldığın parayı nasıl hak edersin" diye..

***

Duygun Yarsuvat'ın son dakika adaylığı konusundaki düşüncelerimi haftaya yazacağım..
Hele bakalım, bizim Galatasaray Muhabirliği, bu adaylığın nerden, nasıl çıktığı haberini bir çıkarıp yazsınlar da..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA