Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Haber televizyonculuğu oldu gevezelik..

"Gevezelik" dediğim sadece "Canlı (!)" yayında olsa iyi.. "Haber televizyonculuğu"nun tümü oldu gevezelik.. Alenen, resmen gevezelik..
Neden?.
Haber pahalı.. Gevezelik bedava çünkü..
Bir gözünüzün önüne getirin..
Türkiye İstanbul'dan başlayarak karışık.. Sokaklarda barikatlar.. Yakılan lastikler.. Fırlatılan molotof kokteylleri.. Saldırılan bankalar.. Darmadağın edilen, yağmalanan dükkanlar.. Onlarca ölü.. Onlarca yerleşim merkezinde sokağa çıkma yasakları..
Tam da böyle bir ortamda, haber televizyonlarına bir alt yazı düşüyor..
"Bingöl Emniyet Müdürü silahlı saldırıya uğradı. İki polis şehit oldu.."
Ülkede ortama bakın.. O an olan olaya bakın..
Haber televizyonu ne yapar?.
Hem de, bir akıllı telefonun naklen canlı yayın yapmaya yettiği bir teknoloji döneminde bir haber televizyonu ne yapar?.
Hemen Bingöl muhabirine bağlanır.. Yok mu?. Bingöl Valisi'ne bağlanır.. Bingöl Emniyetinde o an kim yetkili ise ona bağlanır.. Yok mu?. Bingöl'de akıllı telefonu olan bir vatandaş bulur, ona bağlanır..
Haber kanalı, öylesi bir haberi anında vermek için ölür.. Ölmezse zaten haber kanalı değildir.. O haberi vermek için ölmeyenlerin hepsini ertesi gün kovar. Kanalı tatile sokar. Yepyeni bir ekiple gerçek haber kanalı olarak döner..
Hayır..
Bütün haber kanallarını teker teker dolaştım.. Gece saati ya.. Hepsinde ayni program.. Bir sürü adam toplanmış, memleketi kurtarıyorlar..
İki saat, üç saat konuşma programı..
Niye?.
Dedim ya.. Konuşma bedava.. Her gece saatlerce konuşma programı yapmasalar yayın neyle dolacak?. Haberle.. Pahalı.. Belgeselle.. Pahalı.. O zaman gelsin beleş gevezelikler..
Türkiye'de milyonlarca kişi, Bingöl'e odaklanmış.. Merak içinde..
Ne olmuş?. Niye olmuş?. O saatte Bingöl gibi kritik bir ilde Emniyet Müdürü niye sokakta yürüyormuş?. Vuranlar ne olmuş?.
İşin en acı yanı ne bilir misiniz?.
Vatan kurtaran aslanlar, haber kanalı stüdyosunda toplanmış gevezeliklerine devam ederken, ekran ikiye bölünüyor.
Yarısında Bingöl'den canlı görüntüler..
Demek bir ajans görüntüleri temin etmiş, geçiyor. Yani Bingöl'e canlı bağlanmak, habercilik yapmak mümkün.. Ama o bile yok.. Ekranın yarısında Bingöl'den gelen sessiz görüntüler.. Öbür yanında masa başında toplanmış dört muhterem patlıcanın faydalarını konuşuyor.. Yuh, böyle haber televizyonculuğuna..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA