Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Alp Yalman başardı!..

Başlık sizi şaşırtmasın.. Galatasaray Kongresi Alp Yalman'ın zaferi ile sonuçlandı. Aday olduğu günden beri kaybetmek için elinden geleni yapan Yalman, üstün gayretleri sonunda "Derin Galatasaray"a kıl payı da olsa kaybetmeyi başardı ve büyük bir yükün ve sıkıntının altına girmekten kurtuldu.
Durumun başka izahı yok!..
40 yıllık sevgili dostumu, Ünal Aysal kongre kararı alıp, ardına bakmadan kaçarken, "Galatasaray sahipsiz kalmaz" diye kendisini ortaya atınca alkışlamıştım.
İnan Kıraç yönetimindeki Derin Galatasaray, Alp'e karşı aday olacak ve başkanlığı mayıs 2015'te tekrar Aysal'a bırakacak aday bulmak için çok çırpındı.
Yaşananları biliyorsunuz. Önce Cemal Özgörkey ortaya atıldı. Olmadı. Son gün, son anda Duygun Yarsuvat, her nasılsa "Hazır" bir liste ile ortaya çıktı.
Yarsuvat ortaya çıkınca, misyonun sona erdiğine karar veren Alp Yalman, kaybetmek için kollarını sıvadı..
Önce, "Genç Liseliler" gurubuyla ilişkilerini kesti. İnan Kıraç'ın yıllardır kulüple oynamasına isyan eden Genç Liseliler, başından beri Alp'in yanında idiler. Hatta ona "Sen adaylığını açıklama.. Biz Genç Liseliler seni göreve davet edelim. Daha anlamlı olur" dediler. Alp dinlemedi.
Bir daha hiçbir Liseliyi de dinlemedi.
Genç oyları kaybetti.
Yetmedi. Gitti Göçek'e Adnan Polat'la kapandı. Kongrede Adnan Polat'tan nefret edenlerle ilişkiler de böylece koptu.
Liselileri ve Polat'tan haz etmeyenleri kaybetmek yetmezdi tabii.
Durduk yerde çıktı, Galatasaray'a en ağır hakaretleri eden Aziz Yıldırım'ı ne kadar sevdiğini söylemeye başladı. Bir..
İki.. Üç..
Bunu sindiremeyenler de Alp Yalman'ın adını sildiler..
Tüm kongre sürecinde Yalman, gelirse neler yapacağını, sorunları nasıl çözeceğini anlatacağına, "Prandelli görevine devam edecektir" diyecek kadar da şaşkınlaşınca, seçilmesi için sebep de kalmadı..
Buna rağmen fark kıl payı oldu..
Sonuç, Alp Yalman'ın başkanlığı Duygun Yarsuvat'a nasıl elleriyle teslim ettiğinin kanıtıydı.
Ben sevgili dostum adına sevindim.
Galatasaray tarihine "En Başarılı Başkanlardan Biri" olarak geçen Alp Yalman'ın, bu şaşkın, bu kararsız hali ve bu zayıf yönetim kurulu ile başarılı olması zaten mümkün değildi. O parlak isme gölge düşmesi nerdeyse kesindi.
Yarsuvat kazanarak Alp Yalman'ı kurtardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA