Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dünyanın sonu..

Düşünebiliyor musunuz?. Ortak düşmana karşı Çin ve Amerika Birleşik Devletleri güçlerini birleştirmek zorunda kalıyorlar.
Çin'in ve Amerika'nın tek başlarına yenemedikleri ortak düşman kim olabilir?.
Uzaylılar mı?.
Hayır.. Bir dünyalı.. Tek bir adam!..
Bir hacker!.. Yani bir bilgisayar dehası.. Bu dehasını ortalığı birbirine katmak için kullanıyor. Dünyada hemen her şey, filme konu olan Nükleer reaktörler dahil, bilgisayarla yönetildiğinden, bu Hacker'ın yapamayacağı şey yok. İstediği felaketi, istediği savaşı çıkarabilir.
Hacker öyle bir deha ki, iz de bırakmıyor..
Peki ne olacak dünyanın sonu?.
"Hacker" filmini bırakın, siz evinizde oturup kendi başınıza düşünün?.
Ne olacak dünyanın sonu?. Filmin orijinal adı,
Black Hat!.. Niye?.
Amerikan kovboy filmlerini hatırlayın. İyi kovboylar beyaz, kötü kovboylar siyah şapka giyerler, simgesel olarak bu filmlerde.. Yoksa birbirlerinden pek farkları yoktur.. Yani, iyilik kötülük bakımından.. Çin'in en büyük nükleer reaktörlerinden biri patlar. Patlamanın, reaktörü yöneten bilgisayara dışardan ulaşılarak sağlandığı anlaşılır.
İşin içinde canavar ruhlu bir bilgisayar dâhisi vardır.
Kim savaşacaktır onunla?.
Çin'in en büyük bilgisayar uzmanı, babasının New York'taki görevi sırasında birlikte okuduğu Amerikalı arkadaşını hatırlar. Reaktörü patlatan şifreyi, okulda, o Amerikalı'yla keyif için yapmışlardır. "Birlikte çalışırsak, çözebiliriz" der, Çinli büyüklerine.
Ne var ki, Amerikalı arkadaşı, hackerlıkta karar kılmış, bilgisayarlara girerek milyonluk soygunlar yapmış, yakalanmış, 15 yıla mahkum olmuş.
Genç adam en sıkı güvenlik önlemleri altındaki bir hapishane hücresinde yaşıyor. Tahmin ettiniz tabii. Bırakırlar. Amerikalı ve Çinli arkadaş el ele verip, İz Bırakmayan Hacker'ın peşine düşerler..
Başından sonuna çok iyi çekilmiş, çok iyi anlatılmış bir gerilim, aksiyon filmi yaratmış yönetmen. Ama aksiyonlar daha çok oturarak burda.. Bilgisayar başında. "Belki devam çekerim" diye sonunu biraz havada bırakmış, ya da aceleye getirmiş diyelim.
Ama Hacker, özellikle sanal alemle yakından ilgilenenlerin keyifle izleyecekleri bir film..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA