Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Okul Servisleri..

Okul servislerini yazdım ya... Sevgili Safter de (Yılmaz) Los Angeles'ta okumuş. Hemen bir not yazmış.. Buyrun, Amerika'da okul servisleri..

***

Los Angeles'ta, araba sürerken en çok dikkat edilecek şey okul ve inşaat öncesindeki trafik levhaları oluyor.. Bunlar sizi uyarıyor.. Şehir içinde 35 mille (55 km.) araba sürerken hızınızı okul civarında 25 mile (40 km.) indirmeniz gerekli..
Eğer buna uymazsanız ilk defasında 1-10 gün hapis veya 25- 100 dolar para cezası var.. Bir yıl içinde ikinci defa bu suçu işlerseniz 5- 25 gün hapis veya 50-250 dolar para cezası ve ehliyetinizin 6 aylığına alınması, üçüncü defa olursa 25 gün ile 6 ay arası hapis ve 250- 1000 dolar para cezası var..
Bu cezalar yargıç tarafından iki misline de yükseltilebileceği gibi aynı zamanda araba sigorta şirketine bildirilerek sicilinize de işlendiği için priminiz oldukça artıyor.
Okul saatlerinde aile birliklerinden gönüllüler, yaya geçit yerlerinde ellerindeki büyük levha ile trafiği durdurarak anne ve çocukların emniyetle geçişini sağlıyor. Bu sırada otomobiller son öğrenci geçene kadar bekliyor. Gönüllü trafik yöneticisi araba geçişine izin vermeden kimse gaza basamıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA