Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hafta sonu gazetem!..

Geçen hafta sonu, hele de pazar günü favori gazetem gene benim Sabah'ımdı. Ana gazeteden başlayarak enfes yazılar okudum.
En başta Haşo'nun Pazar Notları.. İşte Haşo bu.. Onun siyasi yazılarını yazacak bin kalem var bu ülkede.. Ama sevgiyi böylesine anlatabilen "Sevilmek, birileri tarafından sıradan çekilip çıkartılmaktır" diyebilen başkası var mı?.
Emre Aköz'ün "Kapitalizmi kurtaran adam" başlıklı yazısı harikaydı. Günün popüler kişisi Keynes'i inan olsun, Mekteb-i Mülkiye'de bu kadar iyi anlatmamıştı hocalarım bana.. Bir bilimsel ama gündemdeki konu, sıradan insanlara nasıl anlatılır, örnek!..
Eklerde de müthiş yazılar buldum..
Damla Kayayerli'nin "Yeşilçam huzurevinde" başlıklı çift sayfa röportajı inanın az geldi.. Damla, unutulan yazı sanatı "Röportaj"ın örneğini vermiş. Ders yazısı sanki, soru cevap yapıp, röportaj kaleme aldığını iddia edenlere.. Ertem Göreç, Tunca Yönder gibi devlerle Huzurevinde buluşma.. Vay ki vay!..
Hasan Bülent Kahraman'ın, Holokost yazısı da derslik..
Bu kadar mı güzel anlatılır Kahraman?..
Auschwitz'e adım attığımda donmuş kalmış, döndüğümde "Eğer bu kampı görmediyseniz, ne kadar film, belgesel görseniz, ne kadar okusanız boş" demiştim. Öylesi anlatılmaz duygularla ayrılmıştım, o insanlık dışı alemden. Auschwitz'in yarım asırlık kokusu, ruhuma sinmişti adeta..
Kahraman, harikalar yaratmış..
..Ve de Ahmet Örs!.. Bu ülkede, yeme içme üzerine yazıları başlatan, en güzellerini yazan adamdır, sevgili dostum Ahmet.. "Çatal Bıçak Korkusu" başlığı altında, züppelik olsun diye çatal bıçak kullanımını anlatmış. Bazı yemeklerin elle yenmesinin asıl görgü olduğunun altını çizmiş. Bayıldım, bayıldım..
Gazetem dışında aklımda kalan yazı, Hürriyet'te İzzet Çapa'nın Sacit Aslan söyleşisi oldu. Dobra konuşan, lafı eğip bükmeyen, kimden söz ederse etsin, kafasındaki doğru neyse onu korkusuz söyleyen biridir, Sacit.. Yakın dostumdur iyi tanırım.. İzzet de çok iyi deşmiş, iyi hazırlanmış sorularla..
Zeki Müren'den, Fahrettin Aslan'a, öyle anılar çıkmış ki ortaya, film olur!.
İzzet'in gazeteciliğine, Sacit'in yüreğine sağlık!..,

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA