Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

SkyLife ve Sıtkı Usta!..

"2010 yılında vefat eden ve atölyesi hâlen kızları tarafından işletilen dünyaca ünlü çini sanatçısı, UNESCO ödüllü Sıtkı Olçar'ın "Osmanlı Çini" isimli atölyesine uğramanızda fayda var."
Bu satırlar, THY'nin yayınladığı SkyLife dergisi şubat sayısındaki sayfalar dolusu "Çini bakışlı Kütahya" başlıklı yazıdan.
Unesco'nun, hayatının son yılında "Yaşayan Kültür Mirası" ilan ettiği Sıtkı Usta'dan sadece ve sadece bu iki satırla söz etmiş, dergi, Çini'yi ve Kütahya'yı anlatan yazısında.. O da lütfen..
Buna da şükretmek lazım. İki sene evvel gene Kütahya'yı anlatan yazılarında, Usta'nın hiç adı geçmemişti.
Dr. Ali Genç, yakın dostumdur, THY, Halkla İlişkiler Başkanı.. Bilmem bu yazıyı okudu mu?. Yazıda yer alan 9 resme baktı mı?. O dokuz resim içinde Sıtkı Usta'nın Sydney'den Los Angeles'a dünya koleksiyoncularının hemen hepsinde yer alan eserlerinden bir tanesi bile yok.
Kütahya adını dünyaya tanıtan, hayatını Kütahya'ya adayan Sıtkı Usta'yı görmezden gelen bir THY dergisi olur mu, Sevgili Ali?..
Bu ayıp, emir ver düzelsin. SkyLife bir "Kütahya ve Sıtkı Usta" yazısı yayınlansın, yaz sezonu başlamadan..
Kütahya bir hazine kentimizdir.. Sıtkı Usta o hazinenin farkına varan adamdır.
Sıtkı Usta Kütahya'dır!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA