Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İki güzel sergi..

Ben dalmış, "Zümrüdü Anka ile Samyeli" resmine bakarken, yardımcım Muhammed omzuma dokunup, öbür duvarı işaret etti..
Bir kızıl karanlık içinde bir piramit.. Üzerinde yazılar..
"Neler geldi/ Neler geçti/ Felekten/ Un elerken/ Develer geçti/ Elekten"
İş Sanat galerisinde Çağdaş Resmin büyük Ustalarından Muzaffer Akyol hocamın "Yaşam Boyu" sergisi var. Şöyle en az bir saat ayırıp gezilmeli. Çünkü hem bakılacak, hem düşünülecek eserler yaratmış Hoca..
"Kazdağı'nda Tuncel Kurtiz ile iki üçgen olduk.
Zeytin ağacının zeytin gözlü kızına şiir okuduk, o Bedrettin ben Yunus olduk
Sonuçta bir dilim karpuz olduk..."
Niye karpuz?.. O sergide karpuz dilimleri bol.. Ve de narlar..
"İrkildim uyandım, bir daha uyumadım" adını koymuş sergine hocam..
Akyol Trabzonlu.. Bu Karadenizinin suyu üretken galiba.. Durmadan sanatçı üretiyor..
Akyol Anadolu ressamı... Anadolu'nun ressamı.. Güzellikleri, yoksullukları.. Coşkuları, eziklikleri.. Efsaneleri, masalları, gerçekleri ile Anadolu'nun..
Akyol hocam anlatılmaz.. Görülür..
Ama uyarıyorum.. Tehlikeli ha..
Hep derim ya,
"Ben resim almam.. Resim beni alır" diye.. Bir resim aldı beni.. Her sergi gidişimde "Hıncal Bey depo edecek yer bile kalmadı" diye bana yeminler ettiren Yasemin bile ses çıkaramaz bu defa..
Serginin harika kitabını aldım. Gazeteye getirdim. Koca kitap, sayfalar dolusu fotoğraf.. Yasemin sayfaları çevirdi, çevirdi..
"Bu harika" dedi..
Benim seçtiğim, altına kırmızı noktamı koydurduğum "Yasemin'i nasıl ikna ederiz" diye düşündüğüm resim, iyi mi?. Kızı da zehirledik sonunda..
Muzaffer Akyol hocamın sergisi 18 Nisan'a kadar açık.. Ama yazacağım öteki sergi için elinizi çabuk tutmalısınız.. O, bu hafta pazar günü kapanıyor çünkü. Ama Bebek'te.. Cadde üstünde Almelek Sanat Galerisi'nde.. Yani yol üstü, ayak üstü hemen..
Suat Arıkan.. Biz onu daha çok, Müzik Adamı olarak biliriz. Devlet Operası'nın önde gelen bas baritonlarındandı. Geçen yıla kadar İstanbul Opera ve Balesi Genel Sanat Yönetmenliği de yaptı. Sonra Genel Müdürlüğe Selman Ada gelip ortalığı allak bullak edince, görevden alınan "Herkes" arasında o da vardı. Opera'nın da sesi kısıldı zaten.. Bir etkinlik duyan var mı?. Hatta, İstanbul ve Bodrum'daki Yaz Festivalleri bile yok gibi.. Deniz Bank, sponsorluktan haklı olarak çekilmiş çünkü..
Pardon.. Resim yazacaktık..
Suat Arıkan, ayni zamanda ressam.. Dışa vurumcu.. Yani "Adı Güzel Sanatlar diye ille de güzel yapmak zorunda değilsiniz.. Hayatın çirkinlikleri de var" diyenlerden.. Hatta güzelin içindeki çirkinlikleri görerek, onu yapıtlarında dışa vuranlardan..
Bu sergiyi gezen uzmanlar "Arıkan'ın resimlerinde, müzik somutlaştırılmış" diyorlar.. Hayatı müzik olan adamın resminde de müzik olacak tabii..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA