Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Müzikseverler için harika haziran!..

Olimpiyatların bir kenti nasıl değiştirdiğine 1980'den bu yana çok şahit oldum ama Kültür Başkenti seçilmenin buralara varacağını rüyamda görsem inanmazdım.
AKM'si yıllardır Taksim Muhafızları karakolu olarak görev yapan kentte hem de Kültür ve Sanat Etkinliklerinin ulaştığı boyutu gördükçe, bugünün gençlerine gıpta ediyorum.
Bizim plaklarına ulaştığımız zaman bayram yaptığımız ustaları onlar şimdi canlı olarak izleme şansına sahipler.. Hatta bazen şanssızlar da.. Çünkü öylesine arttı ki, etkinlikler, ayni geceye iki, hatta üç etkinlik rastlıyor, siz, aklınızın ötekilerde kalacağını bile bile seçime zorlanıyorsunuz.
Özellikle bu haziran ayı nasıl ama nasıl yoğun..
Bir yanda İKSV'nin müzik festivali.. Öte yanda, CRR'nin tatsız bir bürokratik gelişme yüzünden ertelediği konserlerin bu aya yerleştirilmesi.. Bir yanda da, Zorlu Center ve Wolkswagen Arena gibi yeni salonların, emektar TİM yanında kapılarını açmaları.. Daha öte yanda, yaz sezonunu tercih eden ilçe belediyeleri..
Vay ki, vay!..
Geçen hafta sonu Kadıköy Süreyya'ya İKSV'nin İspanyol Manzaraları adlı piyano resitali, nasıl müthiş, nasıl güzeldi.. Bu Kadıköylülere hayranım. Gene merdivenlere dek doldurmuşlardı. Tema İspanyol olunca, hüznü bile kıpır kıpır müziğin.. Hele benim öldüğüm Albeniz ve Doğan Canku'nun gitarından sabaha kadar dinlemeye doyamadığım Asturias'ı ilk defa tek piyano ile dinlemenin keyfi ve coşkusu..
..Ve finalde tabii.. Manuel de Falla!.. Gelmiş geçmiş en büyük piyanistim Arthur Rubinstein'in ısmarladığı Baetica Fantezisi.. Baetica, Roma İmparatorluğu'nun İberia Yarımadasında Cebelitarık'ı çevreleyen eyaleti oluyor..
Bu hafta, Zorlu'da Kızıl Ordu Korosu var.. Bin defa izleseniz doyamazsınız. Ben Zorlu'yu tek başıma protesto etmeyi sürdürüyorum. Bu yüzden, Kızıl Ordu için Ankara'ya gidiyorum. Hafta sonu bir aile buluşması da olacak.
Ankara ve İstanbullular bu benzersiz koroyu kaçırmasınlar. Cumartesi İstanbul, pazartesi Ankara.. Ben tüm aile için 10 biletimi aldım bile.. Kaldıysa artık..
12 haziran Cuma..
Keşanlı Ali Müzikali ile adını ölümsüzleştiren Yalçın Tura için CRR Senfoni Orkestrası eşliğinde bir 81. Yaş Konseri düzenlenmiş. Orkestrayı Rengim Gökmen yönetecek.
Arda Aydoğan'ın Genel Sanat Yönetmenliği döneminde kurulan ve sonra ihmal edilen CRR Senfoni ve CRR Operası'nı yeni, genç ve dinamik sanat yönetmezi Ozan Binici canlandırıyor. Tura'nın 5. Senfonisi de, dünya prömiyeri yapacak.
Program biraz akademik. Ben daha popüler bir Tura gecesi beklerdim. Yeni sezonda hala da bekliyorum..
Milletin hala ezberindeki şarkıları ile Keşanlı Ali'den ve son müzikali Karaoğlan'dan parçalarda Operamızın genç solistlerini izlemek olay yaratır.
Bu gece CRR'de (Geç kaldım, biliyorum) Cazın Prensesi Azize Zadeh var. Çarşamba Oscar Benton.. Adı yeter, bu 80'ler caz kralının..
Perşembe Maria Joaso Pires ve Milos Popviç.. 4 el piyano.. Müthiş bir program..
..Ve cumaya bir tane daha..
Sakıp Sabancı Müzesinde Sevgili Kamil'le adını duyuran The Seed salonunda 17. Siemens Opera Yarışması Ödül Töreni ve ardından derece alanlar konseri..
Bu yarışma dünya operasına ne devler kazandırdı. Dünyanın en itibarlı yarışmalarının başında geliyor. Gerçekten kaçmaz bir gece olacak..
CRR bu pazar CRR Caz Orkestrası ile sezonu kapıyor.. Solist, Şenay Lambaoğlu..
Yetmez mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA