Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Asiltürk kim olacak?.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal'ı niye davet etti ve uzun uzun görüştü?.
Konunun koalisyon olduğunu tahmin etmek için yüksek bir zekaya gerek yok.
Seçimler sonrası fevkalade demokratik bir açıklama yaparak partileri sağ duyuya davet eden Cumhurbaşkanı "Erdoğan, hükümet kurdurmayacak. Erken seçime zorlayacak" senaryolarını boşa çıkarmaya o demokratik söylemin yetmeyeceğini düşündü ve eyleme geçti, bana sorarsanız, Baykal'ı davet ederek..
Neden onu seçti?.
Deniz Baykal "Tarihsel uzlaşma"yı başaran ve Ecevit/ Erbakan koalisyonun mimarı olan iki kişiden biri de ondan..
Atatürkçü ve ödünsüz laik Ecevit ile, ılımlı İslamcı Erbakan'ın bir araya gelmesi hayal bile edilmezken, perde arkasındaki iki adam, Ecevit kanadından Deniz Baykal ve Erbakan kanadından Oğuzhan Asiltürk ikili görüşmelere başladılar. Kırmızı çizgilerde duracaklarına, yeşil çizgileri seçip onlar üzerinde yürüdüler, ortak noktalarda buluştular.
Siyasi Tarih kitaplarına "Tarihsel Uzlaşma" diye geçen, İtalya'daki "Hıristiyan Demokrat ve Komünist" koalisyonunun benzerini Türkiye'de gerçekleştirmeyi başardılar.
Koalisyona kapıları açan ve ilk tercihi AKP/ CHP gibi güçlü bir iktidar ve zayıf bir muhalefet olan Erdoğan'ın, Deniz Baykal'ı seçip davet etmesini doğal değil mi?.
Benim merak ettiğim, öbür taraftaki Oğuzhan Asıltürk'ün kim olacağı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA