Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hükümeti AKP kuracak!..

Aslında insanlarımız ve yorumcularımız hala neyi tartışıyorlar bilmem. Bugün durum açık ve net.. Hükümeti AKP kuracak..
Soru şu olmalı..
"Acaba kiminle kuracak?."
Benim yanıtım açık..
"Gene MHP ile.."
Açayım sözlerimi..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim öncesi tüm muhalefetini, Cumhurbaşkanı'na ve onun üzerinden AKP'ye karşı yaptı.. Söyledikleri yenilir yutulur şeyler değildi.
Seçim bitti. Sonuçlar "Koalisyon"u ortaya çıkardı. Ayni Bahçeli gene konuştu. Bu defa daha açık ve daha net.. "HDP'nin içinde olduğu, ya da dışardan desteklediği bir koalisyon içinde olmayız."
Koalisyon matematiği açık..
İki partili bir koalisyon için, partilerden birinin AKP olması şart.
AKP'yi dışarda bırakacak bir koalisyon için HDP'nin içerden ya da dışardan desteği şart.
Bahçeli kesin konuşması ikinci ihtimali sildi attı ve "AKP'nin iktidarda kalmasını kesinleştirdi.
Şimdi geliyoruz "Acaba kiminle kuracak" sorusuna verdiğim yanıttaki "Gene" sözcüğüne..
"MHP, AKP ile ne zaman koalisyona girdi ki, 'Gene" diyorsun' diyecekler var tabii..
Ülkeyi, AKP'yi iktidara getiren 2002 erken seçimlerine apar topar götüren Erken Seçim kararını ortağı olduğu koalisyondan çekilerek aldıran lider kimdi?.
Devlet Bahçeli!. İktidar ortaklarının kendisini tasfiye ederek, koalisyona Tansu Çiller'i alacakları paniğine kapılmıştı. Koalisyon ortağı ANAP lideri Mesut Yılmaz durumun farkına vardı. Çok çırpındı ama "Erken"i engelleyemedi.
Ülkenin birinci partisi olmasına kıl payı kalmış MHP, AKP'yi iktidar yaparken, Bahçeli barajın altına düştü.. Hezimete uğradı ama Bahçeli, manevra ile gene başta kalmayı başardı.
Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı süresinin sona ermesi, Çankaya'da durmadan güçlük çıkaran adamın gitmesi demekti. AKP'ye artık kendi içinden birini Köşk'e çıkarma şansı doğmuştu. Şimdi ayrıntılara gerek yok, ama Melis'teki sandalyeleri eksik kalıyordu.
O eksiği de Bahçeli ve MHP'si tamamladı, biliyorsunuz ve 2007'de AKP, mutlak iktidarını perçinledi.
Şimdi "Koalisyon" zamanı ve gene ayni Bahçeli "AKP'yi şart haline getiren bir kararı daha görüşme sürecinin açılmasını dahi beklemeden açıkladı..
Bu MHP'nin AKP'ye üçüncü yol açışı..
Yani.. "Gene!.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA