Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dünya sahnelerinde gençlerimiz..

"Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" en yürekten desteklediğim proje.. Devletin nedense vaz geçtiği "Harika Çocuklara sahiplenmek" işini, Süher- Güher Pekinel kardeşler yüklendi, son yıllarda.
Genç yetenekleri arayıp buluyorlar ve dünya çapındaki saygınlıklarını da kullanarak onlara fırsatlar yaratıyor, burslar temin ediyorlar..
Sevgili Güher'den son gelen haberler öyle güzel ki, hemen sizlere iletmek istedim.
Genç piyanist Can Çakmur, "Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar"ın giriş imtihanlarını jürinin en yüksek puanıyla kazandı.
Kemancı Veriko Çumburidze, Zürih'te, sıra dışı yetenekleri müzik kariyerlerine hazırlayan "Orpheum Musik Stiftung"un 25. yıl dönümünü kutlamak adına, Sony Music işbirliği ile sene sonu bir CD serisi yayınlayacak. Aralık ayında Zürih'te İsviçre'nin en önemli orkestrası Tonhalle Orchester ile bir konser verecek.
Çellist Dorukhan Doruk, Polonya'da iki yılda bir düzenlenen en önemli yarışmalardan X. Vitold Lutoslawski Uluslararası Çello Yarışması'nda ikinciliği elde etti ve uluslararası önemli orkestralar ile konser vermek için davet edildi.
Kemancı Elvin Hoxha, seçkin hocalardan Zakhar Bron'un öğrencileri arasından seçildi. Berlin, New York ve Paris'te konserler gerçekleştirecek.
Piyanist Yunus Tuncalı 15 Mayıs'ta Joseph Joachim Saal'da ve 20 Mayıs tarihinde Musikinstrumenten- Museum'un Curt-Sachs salonunda çok başarılı resitaller verdi ve önümüzdeki dönem için de davet aldı.
14 yaşındaki kemancı Doğa Altınok, Sofya'da düzenlenen 11. Uluslararası Genç Virtüözler Yarışması'nda ve İtalya'nın Fermo kentinde bu yıl 22'ncisi gerçekleşen Andrea Postacchini Uluslararası Keman Yarışması'nda birinci oldu.
Piyanist Cem Esen geçen sene Hollanda'da düzenlenen İnternational Young Musician Piano Yarışması finalinde, "En İyi Çağdaş Eser Yorumu" özel ödülüne laik görüldü. Vedat Kosal Ulusal Piyano Yarışması'nda da ikinci oldu.
Balerin Duygu Eliz Erkut, Accademia alla Scala yapımlarında aldığı rollerin yanı sıra, 200 yıllık akademi tarihinde ilk defa bir 7. sınıf öğrencisi olarak Teatro alla Scala'ya davet edildi. Şimdi hem akademide okuyor, hem de Scala'nın bale gösterilerinde de yer alıyor.
Kemancı Kıvanç Tire, en köklü orkestralarından Leipziger Gewandhaus'a katılan ilk Türk müzisyen oldu.
"Tüm Müzisyenlerimizi yakın bir gelecekte solist olarak dünyanın en prestijli orkestraları ile dinlemek ümidiyle.." diyor Güher..
Ben eminim..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA