Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Atınç ve Denizli!..

Türk futbolunun gündemince genç bir stoper, Atınç var. Beşiktaş'ın tüm stoperleri kazaya uğrayınca Biliç onu 17 kez oynatmıştı, hepsi o.. Meğer eloğlu yıllardır izlermiş. Alman İkinci Liginden Leipzig 5 milyon euro verip alıvermiş Atınç'ı.
Bu Beşiktaş tarihinin en pahalı üçüncü satışı.. Atınç'ın önünde sadece Demba Ba ve John Carew var.. İlhan Mansız ve Nihat Kahveci bile altında..
İsmail Er'in haberinde okudum. Atınç'ı keşfeden hoca Mustafa Denizli. 2010 yılında Beşiktaş'ın başındayken alt yapıyı da yakından izlermiş.
Bir Paf maçında görür. Sorar.. "Takımın dördüncü stoperi" derler. PAF'ın dördüncü stoperini Denizli o gün, A takımı kadrosuna alır.
Mustafa Denizli'yi bu ülkenin en başarılı teknik direktörleri listesinin tavanına oturtan özelliği kafası ve gözleriydi. Oyunu da oyuncuyu da iyi okurdu.
Bülent Korkmaz'ı keşfini hatırlayın. A kadrosunda tek dakikası olmayan Bülent Korkmaz'ı nasıl oynatmıştı takır takır, Şampiyonlar Liginde..
Yıllar yıllar önce o zaman Alman İkinci Ligindeki Aachen'a gittiğinde, tüm Avrupa medyasını sarsan bir efsane olmuş, Alman Birinci Kanalı ARD, onun hayatını bir saatlik belgesel yapmış, spor sayfası olmayan Der Spiegel, "Mucizeler yaratan adam" diye kapağına koymuştu.
Denizli'nin yolunu kesen hep kendi kişisel hataları oldu. O zamanın efsane şampiyonu Mönchengladbach ile bir yıl sonrası için anlaşma yapmışken, aptalca zaaflarına esir düşüp geri döndü.
Türkiye'de gene efsane oldu. Galatasaray'dan sonra, Beşiktaş ve Fener'i de şampiyon yapan ilk ve tek yerli hoca olarak tarihe geçti.
Bugün dünyanın en büyük takımlarının, Real, Barcelona dahil hepsinin tepesinde olabilirdi.
Monaco'da perişan ettiği Arsen Wenger 15 yıldır Arsenal'in başında.. Mustafa Hoca, burada teklif bekliyor.. Ve de, Galatasaray, Fener ve Beşiktaş'ın hoca değiştirdiği günlerde adı dedikodularda bile geçmiyor.
Niye?.
Eski dostum şapkasını önüne koyup, bu sorunun yanıtını aramalı ve kendisine şunu demeli..
"Hatalarımdan arınmamın zamanı geldi de geçiyor!.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA