Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ben sıkıldım ama!..

Amerika'da bomba gibi patlamıştı Sicario.. En ciddi ve en cimri eleştirmenler 100 üzerinden 100 vermişlerdi, son yıllarda görmediğim kadar.. İzleyicilerin internette 10 üzerinden verdikleri notların ortalaması da 8'di.. Yani eleştirmenler ve sıradan seyirciler ilk defa bu kadar uyuşmuşlardı.
Filmin öyküsüne bakılırsa, haklılardı da.. Çünkü çok önemli bir tartışmayı ele alıyordu, Sicario..
Dünyayı zehirleyen Güney Amerika uyuşturucu kartellerini bilmeyen yoktur. En zarar gören de, Amerikan gençliği.. Hem malı en kolay, en ucuz götürdükleri ülke.. Hem de en iyi fiyat aldıkları..
Amerika, gençlerini bu kartellerden kurtarma peşinde.. Ama bilinen bir gerçek var.. Hukuk yoluyla, bunlarla baş etmek nerdeyse imkansız.. Her boşluğu biliyor, herkesi bir şekilde, tehdit, şantaj dahil satın alıyorlar.. O zaman onlarla baş etmenin yolu, ayni metotlar.. Yani kanunsuzluk..
Şimdi soruyorum..
"Ülkeniz gençliğini zehirleyen uyuşturucu baronlarının, faili meçhul yargısız infazlarla ortadan kaldırılmasına ne dersiniz?."
Bu soru size de yabancı gelmiyor değil mi?.
Sicario'nun film boyunca tartıştığı aynen bu..
Sicario, Latince "Dilimleyen" sözcüğünden geliyor. Yahudiler, ülkelerini işgal eden Romalıları, paltolarına sakladıkları küçük bıçaklarla doğrarlarmış. Öylesine doğrarlarmış ki, Sicario sözcüğü Roma Hukuku'na girmiş.. İspanyolca ve Portekizceye aynen giren sözcük, Meksika argosunda "Tetikçi" demek..
Filmde Tetikçi, karısı ve kızı gözleri önünde öldürülen bir Meksikalı eski savcı.. Savcıyı satın alamayan baron, tüm kanun adamlarına göz dağı vermek için bu cinayetleri işletince, savcı da kanun adamlığını bırakmış, Sicario olup intikam peşine düşmüş. Yol?..
Ayni Meksikalı patronun peşindeki Amerikan ajanları ile işbirliği..
Ne var ki, ajanların arasında, her şeyin yasal olmasını, kurallara göre yapılmasını isteyen bir de kadın var..
İyi olur film bu değil mi?.
Amma velakin öylesine ağır, öylesine yavaş gidiyor ki, insanın itesi geliyor..
Hani "Yavaş" şehrimiz var bir tane, Seferihisar.. Onun sinemaları için bile yavaş..
Sicario'da Benicio del Toro harika bir tip yaratıyor... "Kuralcı" ajanda da Emily Blunt çok çok iyi..
Yani, kararı siz verin..
Verebilirseniz, soruya cevabı da!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA