Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Meslek Temsilcisi'nden notlar!..

58 yıllık bir gazeteci olarak sevgili Sabah'ımla ilgili eleştirel notlar yazacağımı söyleyip, ilkini dün kaleme almıştım. Bugün devam..
Perşembe sabahı gazetemi kahve masama koydum. Birinci sayfanın tepesinde, "Sabah" başlığına bitişik bir sürmanşet..
"Türkiye Kupası'nda Van Persie Resitali.."
Altını okuyorum.. "..Şener'in 31'deki füzesi mest etti.."
Gol güzel.. Tamam da, kimi mest etti acaba?. Sabah birinci sayfa editörlerini mi?.
Bu ülkede spor sayfalarının nasıl Fenerli olduklarını bilmeyen yok. Hele Hürriyet.. "Öz Fenerbahçe" dergisi gibi çıkıyor.. Ama bu ifade Sabah'a yakışıyor mu?. Golü nasıl anlatırsan anlat.. O nesnel.. Ama "Mest etti" dersen öznel, subjektif olursun. İmzanla sorun yok. Ama gazete adına öznel oldun mu, Sabah sportif tarafsızlığını yitirir..
Spor sayfasına da baktım.. Garp cephesinde yeni bir şey yok.. Bu ülkenin en ünlü, en okunan yazarları ile, bu gazetenin sporu her gün olay yaratmalı.. Sporun konuşulmadığı yer var mı?. Okul, iş, ev, kahve, kafe.. Peki Sabah konuşuluyor mu?. Başarabiliyor muyuz?.
Gazeteyi bitirdim. Magazin ekimize geçtim.. Günaydın'ı serdim masaya..
İş Sanat, muhteşem bir gece yaşatmış..
Müzik mozayığına bakar mısınız?.
Dünya çapında bir piyanist.. Hüseyin Sermet.. Gene Uluslararası gururumuz, kontrbasçı Fora Baltacıgil.. Dünya çapında klarnetçi Hüsnü Şenlendirici.. ve Kubat!..
Hüseyin, Fora, Hüsnü çalıyor türkülerimizi.. Kubat da okuyor.. Seyirciler arasında bulunan Funda Arar dayanamayıp sahneye fırlıyor. Kubat'la ve bütün salonla birlikte Beyoğlu'nda Gezersin türküsünü okuyorlar..
Sorarım size, Türkiye böyle bir geceyi kaç defa yaşar?. "Once in a life time" dedikleri olay bu yahu!. Yani, bir ömürde bir kere..
Ben bu gazeteyi yönetsem, ana gazetenin kapağından anonslar, Günaydın'ın biri kapak olmak üzere iki tam sayfasını ayırır, o geceyi gidemeyenlere gıpta ettirecek şekilde, haber, röportaj ve fotoğraflarla anlatırdım.. Bizde Günaydın kapağında bile anonsu yok. Olay içerlerde bir yerlerde, sayfanın altlarına saklanmış adeta.. O iç sayfada Dany Brillant'ın benim yazdığım müthiş konserinin de haberi var. Kerem Görsev konseri var.. Asu Maralman, müziğe dönüyormuş.. Nostaljiye bakar mısınız o var.. Ama bunların hiç biri kapağa layık görülmemiş..
Peki neler layıkmış, Günaydın kapağına..
Kapak haberi.. Fenerli futbolcu Kjaer 128 bin liralık yılbaşı alışverişi yapmış.. Vay anasını Sayın Seyirciler..
Ceylan Çapa'nın yeni sevgilisi Emir Ulusoy imiş.. Kim bunlar yahu?.
Taylor Swift yılbaşı gecesi Out of the woods şarkısını söyleyecekmiş. Kime ne?.
Korel Cezayirli Yeter dizisine katılmış. Naomi Campell hava alanına tekerlekli sandalye ile gelmiş. Bu yıl 134 yerli film, 33 milyon bilet satmış.
Hepsi bu.. Şimdi Sevgili Şengül, bu haberlerin hangisi, içerde sakladıklarından daha önemli, daha ilginç, daha özel?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA