Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hem de nasıl Çılgın İhtiyar!.

Robert de Niro'yu öyle bir filmde ve rolde izledim ki, Şahan Gökbakar yanında zemzemle yıkanmış kalır..
Yani gaz kaçırarak komik sahne yaratmak.. Fazlasıyla var.. Küfür mü?. Küfürsüz cümle yok. Edilen laflar yanında Şahan'ınkiler edepli ve edebi kalır..
Öyle sahneler oynamış ki Oscarlı de Niro, Şahan aklından geçirmeye cesaret edemez..
İşte biri mesela..
Robert de Niro, divanda çırılçıplak uzanmış, karşısındaki ekranda porno film oynuyor, bizimki de mastürbasyon yapıyor..
Film biterken yanımdaki arkadaşıma "Çılgın İhtiyar enfes bir aile filmi diye yazmak geçiyor içimden" dedim..
Hayır, şaka falan değil.. Dalga da geçmiyorum.. Aile sevgisi üzerine mesajını bu kadar güzel veren az film gördüm de ondan.. Final sahnesinde gözüm nemlenmişti de ondan..
de Niro, askerliğini Irak'ta yapmış. Özel Görev Kuvvetlerinden bir komando. Ama Özel görev olduğu için, kimliği gizli. Askeriyenin ana tamirhanesinde çalışıyor biliyor, ailesi dahil herkes. Gidenlerin çoğu dönmezken, tamirhanede askerlik yapmak, aileye ve çocuklara hafiften utanç da veriyor hatta..
Tüm büyüme yılları, hemen hiç görmediği babasından ve baba sevgisinden uzak geçiren oğul, kurduğu işle kazandığı parayla yetinmeyip oğlunu zengin ve de drahoması hayli yüksek, tam da High Sosyete bir Yahudi kızla baş göz etmeye kararlı. Düğüne bir hafta kala Çılgın İhtiyar çıkageliyor.. Torununu alıp, Florida Daytona Beach'e götürüyor. O sırada Amerika'da üniversitelerin "Bahar Tatili/ Spring Break" dedikleri, her türlü çılgınlığın serbest olduğu buluşma var, Daytona Plajında.. Çılgın İhtiyar, çılgın kızlarla son bir çapkınlık haftası yaşamak istiyor. Araba kullanması yasaklanmış. Bu yüzden torununu alıyor yanına..
Sonrası..
Film fevkalade sert sahneler ve konuşmalarla dolu.. Eğer giderseniz, eğer sonuna dek izlerseniz, Çılgın İhtiyar'ın tüm bunları niçin yaptığını anlayacaksınız. İddia ediyorum, sizin de gözleriniz yaşaracak..
..Ve de en önemlisi..
Şahan'la de Niro'nun, Recep İvedik'le Çılgın İhtiyar'ın, farkının da farkına varacaksınız..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA