Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Devlet Tiyatrosu gene harika..

Neil Simon diyince koşarım öteden beri.. Adam keyifli oyunlar yazar.. Verimlidir de.. Bol yazar.. Kaç oyununu izledim bugüne dek, bilmem.. Bildiğim.. Beğenmediğim olmadı.. Selen Korad Birkiye, oyunun şık kitapçığında Simon'un formülünü yazmış..
"Eğlenceli/ Komik bir durum + sıkıntılı/ acı bir durum = Acının gülmece ile ifadesi.."
Devlet Tiyatrosu'nun (DT) oynadığı "İkinci Bölüm/ Chapter Two", tam da bu formüle uyan fevkalade keyifli bir Neil Simon oyunu.. Ben olsam adını "İkinci Bahar" koyardım. Türkçesi bu çünkü.. Oyun da bu!.
"Gidin, güzel bir gece geçirin" diyeceğim ama, millet öğrenmiş bile.. Koşuyor zaten. Girin DT sitesine.. "Bilet tükendi" yazıyor..
Efendim, Şahin Çelik, yıllardır ayni yastığa baş koyduğu eşini kaybetmiş bir yazar. Dünyaya küsmüş.. Kardeşi Lebib Gökhan, ona dünyada başka kadınların da olduğunu göstermeye çalışıyor. Başarırsa, hayata döndürecek.
İkiye bölünmüş sahnenin öbür tarafındaki paralel evde ise Ayşen İnci yaşıyor. Orta yaşlı bir kadın.. O da eşinden yeni ayrılmış. O da hayata küs.. Onu da genç arkadaşı Veda Yurtsever İpek, başka erkeklerle tanıştırıp hayatla barıştırma peşinde..
İki hayat küskünü.. İki çöpçatan!..
Hidayet Erdinç fevkalade başarılı bir yönetimle, bu paralel iki yaşamın buluşmasını fevkalade anlatmayı başarmış. En büyük yardımcısı da oyuncular..
Müthiş bir dörtlü var.. Ayşen İnci ile Şahin Çelik, olağanüstü oynuyorlar.. İkisi arasında bir telefon sahnesi var ki.. Olmaz böyle şey..
Ayni sahnede paralel evleri birleştiren sıcak dekoruyla Ethem Özbora'ya da alkış tabii. Işık (Önder Arık) ve Kostüm (Nalan Alaylı) tasarımcıları da öyle..
Devlet Tiyatromuz çok güzel işler yapmaya devam ediyor!..

***

Daha ortaokul yıllarımda beni Tiyatro Aşığı yapan Devlet Tiyatrosu'nun devlerinden Mediha Gökçer 22 Ocak'ta vefat etmiş.. Koskoca Devlet sanatçısı şairin "Bir garip ölmüş diyeler"i bile değil ki, duymadık. Övünç Güvel diye bir okur mail atmış da "Sanatçısına bu kadar vefasız ülkede yaşamak çok üzücü" diye de, ordan öğrendim..
Hadi medya tek satır haber vermez, koca Devlet Tiyatrosu iki satır ilan da mı verememiş?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA