Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Alın size Sarıgül takımı!.

Oy rekorları ile seçim kazanan ve çok başarılı işler yapan, hele sanat ve kültür adına en öne geçen İsmail Ünal'ın yerine Beşiktaş Belediyesi'nin başına gelen Murat Hazinedar, Uğur Uludağ'ın tiyatrosuna, Akatlar Kültür Merkezi kapılarını kapatmış..
Şaşmadım. Onu oraya tayin eden Ustası Sarıgül de öyleydi. En çok salonu olan belediyeydi Şişli, ama Sarıgül sanatı sevmediği için hemen hepsi boş dururdu. Bin defa söz verdi bana, yakıp yıkılan Şan'ı tekrar açacağına.. Tısss.. Orada yıllardır tek başına çırpınan Kenterler'e de destek olmadı..
Hakan Gerçek ve arkadaşlarına o dünyaca ünlü "Sanat" oyununa (Hem de ne harika oynuyorlardı,) bin rica ile, Kent'te bir gala sağladım ve ısrarla Sarıgül'ü de yanıma alıp gittim ki, "Bunu sever artık" desin, heveslensin, bu salonu özel tiyatrolara tahsis etsin" diye.. Bir perde tahammül etti.. Yarısında kaçtı gitti. O İstanbul'un en güzel yerindeki salon, yılın 300 gecesi boş durur, hala.. Ve Kent, şanslısı.. Hiç çalışmayanlar var..
Avukatı, Murat Hazinedar Uğur Uludağ Tiyatrosunu bilmez.. Nerden bilsin..
Sadece Akatlar mahallesi, sadece Beşiktaş, sadece İstanbul da değil, bütün Türkiye oranın adını Uğur Uludağ sayesinde duydu, 17 yıl evvel.. Uludağ'ın çarpıcı komedisi ve harika ekibi "Üçüncü Türden İlişkiler" adlı müthiş oyunlarını yıllarca "Dolu" oynadılar bu salonda.. Ayak alıştırdılar.
İnsanlar her taraftan akın akın geldi. Uludağ ve arkadaşları da sevdiler salonu.. O gün, bugün, her salı gecesi orada oynuyorlar.. dı..
Ben Uludağ'a, "Kuşaklar değişti.. Üçüncü Türden'i yeniden sahnele" derken, Hazinedar, nasıl punduna getirdi bilmem, o tiyatroyu Akatlar'dan şutladı.. 17 yıl sonra..
Bay Hazinedar bana sakın masal anlatmaya kalkmasın.. Ben Hatice'ye değil, neticeye bakarım.
Akatlar'ı tanıtan, duyuran, 17 yıldır, orada haftada bir oynayan bir "Özel", hele Akatlar için çok özel tiyatroyu şutladın mı, şutlamadın mı?. Ötesi?.. Hadi yallah!..
Yapılan her kötülüğün bir sebebi vardır. Bana söylesin, yapmak istediği her ihanet için yüz özür bulayım ona..
Bu ayıp, Sarıgül'ü ırgalamaz. Onun sanatla, kültürle ilgisi yoktu zaten.. Şimdi politikada kayan ayağını basacak yer arıyordur.
Ama onun oyununa gelip, mesela başta Ateş Ünal Erzen, pek çok sanat ve kültür dostu ilçe belediye başkanını değiştiren Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi çok ilgilendirir, başkanlarını harcadığı ilçe belediyelerinin yeni hali..
Buyrun Sayın Kılıçdaroğlu.. Buyrun bakın da, Sarıgül'ün peşine takılmanız nelere mal oluyor, görün..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA