Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ara’nın Ara’sı..

Bir zamanlar, Beyoğlu'nun güzellikleri, o zaman Yapı Kredi Taşkent Kültür Merkezi'nin başında, Galatasaray'da oturan Özalp Birol kardeşim keşfeder, beni götürürdü, öğle yemeklerine. Özalp Pera'ya taşınınca, bende de Beyoğlu kapandı. Ta ki bir başka dost, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu ve Tepebaşı'na el atıp, buraları gene kentin cazibe merkezi haline getirmek üzere kolları sıvayana kadar..
Bana Beyoğlu ve Tarlabaşı'nı gezdirdiği gün Özalp'i anlattım ona.. "Mesaj alındı. Şimdi o görevi ben alıyorum" dedi. "Beyoğlu'nun en unutulmuş yerlerini ben tanıtacağım sana.."
İlk buluşmamız tam da eski Kazım Taşkent'in hemen yanında oldu.
Arabadan indim. "Ara Güler Sokak" yazıyor, daracık, loş bir sokağın başında.. Bir yanına tek sıra masalar dizilmiş. Paris gibi.. Hepsini gençler doldurmuş.. İlerledik.. Dipte bir kafe var. Masalar onun.. "Ara Kafe" imiş burası.. Ara Güler'in tarihi evinin alt katı..
İçerisi de gene gençlerle cıvıl cıvıl.. Demek gençlerin toplanma yeri burası..
Genç bir delikanlı geldi, sipariş almaya.. "Ben buranın yenisiyim, sen seç" dedim.. Harika şeyler yedik.. Gerçekten harika.. Yemeğin yarısında Ara geldi.. Bu Trabzonlu gençler onun adına işletiyorlarmış kafeyi..
Ara..
Dünyanın sayılı foto muhabirlerinden.. Picasso, Dali'den başlayıp sanatçılardan, aklınıza gelen her Hollywood starı ve bildiğiniz her dünya liderinin fotoğrafını çekmiş.. Akıllara seza bir koleksiyonu var..
"Kaç kare resim var" dedim..
"İki milyon" dedi..
2.000.000!.. Kaç sıfır saydınız?.
Kareleri saymağa kalksanız aylar sürer..
"Peki ne olacak bu koleksiyon" dedim.. Sevgili İsmet Gümüşdere Ağabeyimin Türk Spor Tarihi demek olan koleksiyonu ölümünden sonra nereye gitti, bilen var mı?. Onu hatırlayarak..
Afrodisias'ı keşfedip dünyaya armağan eden "Gerçek" gazeteci Ara Güler'in bu akıllara seza koleksiyonu ne olacak peki?.
İnanın Ara'nın kendisi de pek bilmiyor..
Allah gecinden versin.. Ara hala resim için koşuşturup duruyor.. Ama tevellüd 1928.. Yani 88 yaşında!..
Kültür Bakanım Mahir Ünal mı?.
Ya da kültür ve sanata çok önem veren bankalarımızdan biri mi, sahiplenir bu hazineye ve çarçur edilmesinin önüne geçer, bilmiyorum..
Ama birisi bilmeli..
Türklerin en Ermenisi, Ermenilerin en Türk'ü Ara Hazinesi Türkiye'ye kazandırılmalı.. Sonsuza dek..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA