Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

“Park yeri için ölmek!.”

Mevlüt (Tezel) bir cinayeti yazmış.. İki insanı öldüren, iki aileyi söndüren pisi pisine bir cinayet.. Bir komşu, öbür komşuyu ve eşini, evlerinin önünde, arabalarını park etme sorunu yüzünden çıkan kavgada vurmuş öldürmüş..
Bu ülkenin Toplum Psikolojisi uzmanları nerde?. Niye susup otururlar?.
Böyle cinayet sebebi olur mu?. Bu öfkenin sebebi ne?. Toplumsal bir öfke krizi mi yaşıyor, insanlarımız?.
Mevlüt "Bizim gibi öfkesini kontrol edemeyen toplumlara silahlanma yaramıyor. Hızla yükselen 'Bireysel Silahlanma'ya 'Hayır' demeliyiz" diyor.
Bu arada belediyeleri de haklı olarak eleştiriyor. "Büyük şehirlerde otopark sayısı az. Halka konser düzenleyeceğinize oto park alanı yaratın" diyor.
Orada da kalmıyor.
"Halkımızda da sorun var. 5-10 lira oto park parası vermemek için son model arabalarını kaldırımlara çıkartanlar var" diye ekliyor.
Orda da duruyor.. Oysa devamı var..
Kaldırımda, park yasağı olan yerde, hatta durmanın, duraklamanın yasak olduğu yollarda, hatta arterlerde park eden arabaları gören trafik polisleri ne yapıyor?.
Bak Mevlüt!..
Akmerkez'in altında dörtte üçü boş bir devasa otopark var, kapalı oto park.. Hemen arkasında devasa bir başka oto park daha var, o da açık..
Bu iki otoparkta yüzlerce arabalık boş yer varken, Akmerkez Ulus cephesinin altındaki Paper Moon adlı sosyetik restoranın önünde, hem de park yasağı olan yolda, duble, hatta üçlü park etmiş de luxe arabaları, taksileri göreceksin, hele yemek saatlerinde geçersen.. Ulus Caddesi'ni Nispetiye Caddesi'ne, yani Etiler, Levent, Boğaziçi ve Köprü'ye bağlayan iki şeritli bir bypass yolu var, çok önemli.. Onun da sol sırası boydan boya park etmiş arabalarla dolu, 24 saat..
..Ve orada günün her saati görev yapan trafik ekip arabası var.. Ne yapıyor, trafik polisleri, gözlerinin önünde trafik katledilirken?.
Değnekçilik..
Aynen öyle.. Sinek uçmayan hava meydanı gibi yollarda park etmiş vatandaşın arabasını kentin en uzak otoparkına çekmeye pek meraklı trafik Polisinin çekme araçlarını, 20 yıldır günde iki defa geçerim buradan, bir tek defa Paper Moon rezilliği içinde görmedim..
Niye Mevlüt sence..
Niye trafik polisi önündeki cinayete, engel değil, ortak oluyor?.
Geçen gün okudun herhalde.. Yığınla polis hakkında "Rüşvet" suçundan soruşturma açılmış..
Vatandaşa sor bakalım, "Trafik ve rüşvet" birbirine yapışık kelimeler haline niye gelmiş?.
Trafik Müdürü haklı.. Herkesin başına bir polis koyamazsın.. Ama polisin olduğu yerde, hem de ekip halinde görev yaptığı, kentin merkezinde, oradan her gün geçen on binlerce gözün önünde suç işlenmesine de izin veremezsin..
Verirsen, vatandaş ahmak değil.. İşin adını koyar ve "Bu trafik cezaları yetersiz. Arttırılsın ki, insanlar için ürkütücü, önleyici olsun" diye yazan Hıncal'a mail atar..
"Arttırılırsa, trafik düzelmez. polisin aldığı rüşvet paralel artar, o kadar.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA