Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu resme iyi bakın, Sayın İçişleri Bakanı!..

Sayın Efkan Ala,
İçişleri Bakanı olarak bu resme çok dikkatli bakın. Çünkü bu, İstanbul'da devletin olmadığının resmidir. İstanbul'un en merkezi yeridir burası.. Her gün, yaya, araçlı on binlerce kişi geçer. On binlerce kişi bu rezilliği görür ve "Bu kentte devlet yok" der..
Resmin sağ üst köşesine bakın Sayın Bakan.. Mavi içindeki çapraz kırmızı, "Durmak, duraklamak yasak" demektir. Park etmeyi geçin. Durmak bile yasaktır yani. O levhayı oraya devlet koymuştur. Devletin bu kararına uyulmasını sağlamak da İstanbul Valisi'nin görevidir.
Şimdi resme bakın.. "Duraklamak dahi yasak" dediğiniz ana arterde, tam da devletle alay ederek duble park etmiş arabaları göreceksiniz..
Bu arabalar, Akmerkez kurulduğu ve o duble park olan yere Paper Moon denen sosyetik restoran açıldığından beri duruyorlar. Hatta bazen üçlü park edip, arteri kilitliyorlar da..
Akmerkez önünde devamlı bir trafik ekip arabası varken oluyor bu iş.. Trafik polisleri görev değil, değnekçilik yapıyorlar, Paper Moon'a..
Niçin?.
Kolay tahmin edersiniz, Sayın Bakan!.
Geçen hafta çarşamba sabahı köşemde aynen buna benzeyen resmi bastım ve rezilliği yazdım. Yazının çıktığı gün öğleden sonra oradan geçtim. Sabah gazetesindeki koca yazıya rağmen utanan tek kişi çıkmamıştı İstanbul'da.. Vali, Emniyet Müdürü, Trafik Müdürü..
Duble park rezilliği devam ediyordu. Gene resim çektim. "Utanmaları da kalmamış" başlığı ile cuma sabahı çıktı, ikinci defa.. Cuma öğle oradan gene geçtim.. İşte "Utanmaları" kalmayan, devletle alay edilmesine göz yuman, bunu niçin yaptıkları da açıkça belli olan adamlarınız, adeta bana mesaj veriyorlardı.
"Sen istediğin kadar yırtın. "Paper Moon'a dokunulmaz."
Bu nasıl rezil, iğrenç, çirkin bir inattır Sayın Bakan?.
Devlete meydan okuyanlara, "Devlet yok.. Biz varız. Senin devletinin gücü Paper Moon'a geçmez" diyenlerin yanında yer alan devlet görevlisi olur mu?.
Valiniz, Emniyet Müdürünüz, Trafik Müdürünüz, görevlerini ihmal, hatta suiistimal ediyorlar ki, bu suçtur. Devleti küçük düşürüyorlar. Bu daha büyük suçtur.
Bu resim ve bu yazı salı sabahı yayınlanacak. Ben salı günü gene oradan geçeceğim ve gene resim çekeceğim, Sayın Efkan Ala..
Değişen bir şey yoksa, salının fotoğrafını bu defa Başbakan'a ithaf edeceğim..
Saygılarımla..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA