Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Afrika’ya bir kuyu açalım!..

Çılgın bir doktor arkadaşım var biliyorsunuz.. Dr. Banu Çiftçi.. Jinekolog.. Kadın Doğum Uzmanı yani.. İkide birde Afrika'ya gidiyor, Yeryüzü Doktorları ile.. Orada, en olumsuz koşullarda, çalı çırpılardan hastaneler kuruyor. Doğumlar yaptırıyor.. Yerine doktorlar ve ebeler yetiştiriyor.. Yani idealizmin bu kadarı.. Hem de genç ve güzel bir kadın için.. Akıl almaz..
Şimdi TADD adlı derneğe de katılmış, Yeryüzü Doktorları yetmiyor ya.. "Tüm Afrika'nın Dostları Derneği" oluyor, bu kısaltma..
Bu defa TADD adına hastane kuracak, ameliyat yapacak, pratisyen doktorları eğitecek, ebeler yetiştirecek.
Bir mail aldım sevgili doktorumdan..
"Dr. Banu ile Afrika'da kuyu açmaya var mısınız" başlıklı..
Okurken, siz de okuyun istedim. Çünkü katkınız olabilir..

***
Haydi hep beraber, yüreğinizi verin, yanımda götüreyim Afrika'ya,... Gürül gürül aksın su gibi... Kuyumuzdan gürül gürül su aksın, yüce gönüllerimizi temsilen...
Dünyanın belki de en zengin yeraltı maden ve su kaynaklarına sahipler ama susuzlar, temiz su bulmak neredeyse imkansız. Çocuklar çamurlu suların içinde oynuyor ve mecburen içiyorlar.
Temiz su kaynakları olmaması, kuraklık, hastalıkların daha da yayılmasının en büyük sebeplerinden. Halbuki sadece bir kuyu açmak yeterli. Belki bizler raflarda Evian marka su olan marketleri tercih ederken, onlar çamurlu suyla mutlu.
Hadi bakalım arkadaşlar bu sefer yarışma programlarına mesaj atmak yerine bütçemizin elverdiği kadar bağış yaparak Afrika'da kuyu açalım. Biliyorsunuz ben 3 Mayıs'ta inşallah gönüllü doktor olarak Uganda'ya gidiyorum.
Hani bana soruyorsunuz ya; "Biz ne yapabiliriz" diye... Ne kadar bağış toplayabilirsek o kadar kuyuyu kendim bizzat başında bulunarak açtıracağım ve sizlerle çocuklarla beraber oynarken fotoğraflarını paylaşacağım, sizin de gönlünüzden bir parça olan kuyuların.
Çocuklar hayatları boyunca kendi mahallelerinde, o kuyulardan temiz suya kavuşacaklar. Haydi çekirgelerim harçlıklarınızdan siz de, bir gün de üniversitenin yemekhanesinde ya da yurtta yiyin yemeğinizi.
Normalde 100 dolar kuyu bağış hisseleri ama ben meleklerim, çekirgelerim ve takipçilerimin kuyusu için herkesin verebileceği miktarı istiyorum. 10 lira da olsa.
Bir su kuyusunun maliyeti 4000 dolar. "32 bin takipçimle elbet tamamlarız" diyorum."
Nasıl heyecanlıyım bilemezsiniz..."
***
Yazı için bir şey sormam gerekti. Doktoru aradım. O bana heyecanla anlattı..
"Nasıl mutluyum bilemezsin. Bir öğrenci, bankadaki "Kuyu" hesabına 12 lira yatırmış. 12 lira.. Yani harçlığını yatırmış.. Bundan büyük bağış olur mu?."
Katılmak isterseniz, siz de tıklayın..
http://www.tadd.org.tr/tr
Bağış yaparsanız "Dr. Banu'nun Su Kuyusu için" notunu da ekleyin..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA