Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Güzden Yaza!..

Bitiyor.. "Güzden Yaza" başlığı taşıyan Boğaziçi Konserlerim bitiyor.. Çarşamba geceleri nereye gideceğim ben şimdi?. Sondan bir evvelkiydi, Evin Hocamın yarattığı, yücelttiği, önce üniversitesine, sonra İstanbul'a mal ettiği "Albert Long Hall" konserlerinin..
Çarşamba gecesi, dünya şirini bir "Paris 1920" konseri vardı.
Apollinaire, Verlaine başta Fransız şiirlerine yapılmış, 19. Yüzyıl besteleri.. Her şarkıya eşlik eden Chagall, Picasso, Lautrec, Matisse tabloları ve de 20 dakika arada, Fransız sinemasının en büyük yönetmenlerinden Rene Claire'in 1924 yılında, bir balenin 20 dakikalık arası için çektiği "Entr'acte/ Antrakt" filmi..
Herşey buram buram Paris!.
Yani olmaz böyle şey..
Parçaları Fransız Piyanist Vincent Leterme çalıyor.. Fransız Sanat ve Edebiyat Şövalyesi ünvanlı İzmir doğumlu Soprano Çimen Seymen ve bariton Jerome Correas seslendiriyorlar..
İsterdim ki, "Efendim yorgunluk" bahanesi ile, karşılarında oturan seyirci ile alay eden İstanbul Senfoni'nin bir gurup ayıpçısı ve onları uyarmak yerine savunmaya kalkan, sözüm ona yöneticiler gelsinler ve bu konseri yanımda izlesinler.. Efendim ne yorgunluğu.. Paris, Boğaziçi Üniversitesi'ne komşu..
Ve de Çimen.. O söylemediği şarkıları bile yaşayan, Correas'ı sanki ilk kez dinliyormuş gibi coşkuyla, ağzı açık izleyen Çimen'i seyrettim, konser boyunca.. Yaşadığım güzelliği, onun vücut dili, jestleri, mimikleri hissettirdi bana, "Bitse de gitsek" diye sahne alanlar.. Anladınız mı ne dediğimi, memurlar!.
O konsere giderken, İDSO'dan bir arkadaşıma rastladım. O meşum gecede yoktu.. "Senfoni yazını gazeteye koymadan bana niye göstermedin" dedi..
Hayretle baktığımı görünce, ekledi..
"Altına imzamı atacaktım da.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA