Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Al birini vur!..

Milli maçı atv ekranlarında izlerken inanın utandım.. Bütün bir sezon boyu LigTV'yi hemen her hafta, yayıncılık temel ilkelerinden sapmak, yasal kuralları ihlal etmekle suçlamıştım.
Türkiye Kupası finali ve Milli Maçlar dahil, son haftalarda öne geçen bizim gurup, atv ayni hataları satır satır tekrarlamaz mı?.
Tam bir "Ele verir talkını" durumu..
Yani diyeceksiniz ki, "O yayınları yöneten seni okumaya mecbur mu?."
Değil tabii. Ama ben bu eleştirileri sadece köşemde değil, aSpor'da yayınlanan 90a programında da yaptım, her hafta.. Acımasızca hem de. Ben konuşurken tam da yanımda oturan Serkan Müdür durmadan kafa sallıyordu.
Bu yayınların yönetmeni ayni Serkan yani..
Top kaybetmeler.. Sahada maç oynanırken, yönetmeni tatmin eden yakın ve ağır çekim portreleri ekrana getirmeler.. Hepsinden acısı.. Canlı Yayın üzerine tanıtım ve reklamlar bindirmeler..
Lig TV, Milli Marşı kesip yayına girmemişti. Biz onu da yaptık. Maç öncesi, takım kadrolarını, yedekleri bile doğru dürüst vermedik, ki Lig TV hiç değilse onu harika yapıyordu. Maç sonunda, zaferin ve yenilginin en güzel ve en dramatik anlarını yayından kaçırıp, hakem düdüğü ile reklama kestik. Maçı anlatan spiker, maçı bırakıp az sonra başlayacak diziyi anlatmaya başladı.. "Bu maç on para etmez, siz diziyi bekleyin" der gibi..
Fenerbahçe'nin Kupa töreninden nasıl kaçtığını haber olarak dahi veremedik. Madalya törenini naklen yayınlamayı da başaramadık. Kupa şampiyonları teker teker madalya alırken, onları tanınmaları güç bir mesafeden gösterdik. Bu sırada spiker, töreni anlatmıyor, oradaki yorumcu ile maç üzerinde gevezelik yapıyordu alay eder gibi.. "Galatasaray, diye kasıtlı böyle yaptılar" diyenler haklı mı acaba, diye düşündüm inanın..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA